Hrvatska
Košarkašice Medveščaka obranile titulu prvakinja Hrvatske

Košarkašice Medveščaka obranile titulu prvakinja Hrvatske

Autor: HKS

Košarkašice Medveščaka obranile su naslov prvakinja Hrvatske. U finalnoj utakmici slavile su protiv Trešnjevke 66:52.

Košarkašice Medveščaka obranile su naslov prvakinja Hrvatske. U finalnoj utakmici slavile su protiv Trešnjevke 66:52.

U ispunjenoj dvorani na Peščenici u okupila su se brojna košarkaška lica. Svi su došli pogledati dvije najbolje ekipe u Hrvatskoj na svima poznatoj zagrebačkoj adresi. Bilo je tu bivših reprezentativki, ali i dosta sadašnjih koje su završile sezonu u inozemstvu i stigle u Zagreb dati podršku svojim bivšim suigračicama. U publici je bila i nova izbornica ženske seniorske reprezentacije Anđa Jelavić koja je sve pomno pratila, ali i prisjetila se se  svojih dana na popularnoj "Pešči".

 Medveščak je stigao do novog naslova slavljem protiv Trešnjevke 2009 rezultatom 66:52. No nije bilo jednostavno, jer je Trešnjevka prvo poluvrijeme odradila zaista dobro. Držali su u egalu utakmicu sve do velikog odmora, odnosno ekipa Deana Nemeca bila je u prednosti sve do početka druge četvrtine kada Medveščak izjednačuje (20:20). Došao je Medveščak na +6, no tada je odreagirao trener Nemec i Trešnjevka se opet vratila u igru i stigla do još jednog izjednačenja 30:30. Na poluvrijeme Medveščak odlazi s minimalnom prednošću 32:30.

U trećoj dionici Medveščak povezuje par dobrih napada, kod Trešnjevke se dogodio mali ad koncentracije I odvojila se ekipa trenera Turića (55:38). Borović je krenula s tricama i onda je krenula dominacija Medveščaka. Privele su djevojke utakmicu kraju i uzele, odnosno obranile naslov prvakinja Hrvatske.

Prije početka utakmice uručena su priznanja najboljima. Tako je Ana Lelas po izboru trenera proglašena MVP igračicom sezone. U njezinom društvu bile su još Lea Miletić kao MVP prema statistici, Mihaela Lazić kao najbolji strijelac, Valentina Šimunović asistent sezone, Marijana Mamić najbolji skakač te Braslav Turić kao trener sezone.

Na kraju su dodijeljene medalje i pehar. Zlatne medalje uručio je stručni tajnik HKS-a gosp. Josip Vranković, dok je ekipi Trešnjevke 2009 plakete uručila predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku gđa. Danira Nakić.

Braslav Turić, trener ŽKK Medveščak:

"Sjajan je osjećaj posebno kad nam se dogodila ovakva sezona sa samo jednim porazom, a ovo smo praktički i priželjkivali. Kup smo osvojili zahvaljujući tome da Marija pogodi zadnju tricu, ali mislim da smo u ovoj finalnoj seriji, u ove tri utakmice, ipak pokazali da smo bolja ekipa. Smatram da smo zasluženo osvojili naslov nakon ovakve sezone koju smo imali u regularnom dijelu. Mislim da nam zasluženo pripada četvrta titula (uzastopna)."

Dean Nemec, trener ŽKK Trešnjevka 2009

"Ekipa je mlada i nažalost ne uspijevamo tijekom cijele utakmice održavati intenzitet i kontinuitet igre koju želimo i sve one dogovore koje dogovorimo na treningu u taktičkoj razradi prije utakmice. To nije čudno, to je za očekivati s ovako mladom ekipom. Ovo su igračice koje su po pet-šest godina mlađe od igračica u Medveščaka. Nemam što prigovoriti svojim curama, ekipa je bila odlična. Ove godine smo imali sjajnu atmosferu i kemiju u ekipi. Igrale su jedna za drugu, a sad kažem, oko nekih stvari se ne može glavom kroz zid. Opet smo imali tih pet minuta u trećoj četvrtini gdje se nije znalo tko što radi. Ponavljam, moram biti zadovoljan s kompletnom sezonom i s tim da smo ipak sve tri utakmice odigrali u egalui pružili dobar otpor u finalu, puno bolji nego Zadar prošle godine."