Europa i Svijet
Hrvatska
Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile broncu u Moskvi

Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile broncu u Moskvi

Autor: Basketball.hr

Uspjeh na jednom od najvećih studentskih turnira u svijetu!

Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile su treće mjesto na međunarodnom studentskom turniru "Moscow Games 2017" koji se od 18. do 22. rujna održao u glavnom gradu Rusije.

U izrazitoj jakoj konkurenciji od 12 ekipa, zadarske studentice ostvarile su četiri pobjede i jedan poraz u polufinalu od kasnijih pobjednica turnira ruske ekipe sveučilišta iz Stavropoloa. U borbi za treće mjesto zadarske košarkašice pobijedile su ekipu sveučilišta iz St. Petersburga rezultatom 52 - 37.

„Moscow Games 2017“ jedan je od najvećih studentskih turnira u svijetu na kojem je sudjelovalo preko 2000 studenata iz 18 država svijeta.

Iz zadarskog sveučilišta javljaju kako je cijela organizacija turnira bila je na visokom nivou, a samo otvorenje turnira bilo je spektakularno te je bilo slično otvorenju Olimpijskih igara. Brojna publika pozdravljala je sudionike natjecanja koji su u defileu prolazili atletskom stazom i gdje je ekipama Sveučilišta u Zadru pripala čast kao jedini predstavnici braniti boje svoje domovine Hrvatske.

Medijski je turnir bio izuzetno praćen, a otvorio ga je ministar sporta Rusije, dok su ambasadori turnira bili brojni poznati ruski sportaši kao Andrei Kirilenko, Konstantin Igrupolo, Artem Rebrov, Sergei Bobrovsky…

Zadarsku delegaciju u Moskvi predvodile su prorektorica Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić i prof. Maja Kolega, dok je voditelj ekipa bio dr. sc. Tonći Jerak iz Centra za tjelovježbu i studentski sport.

Ženska košarkaška ekipa nastupila je u sljedećem sastavu: Ina Marin, Antonia Erslan, Marta Erslan, Nina Dedić, Glorija Sikirić, Ivana Dujić, Marija Šimatović i Sabina Eškinja.

Svojim nastupima i pristupom zadarske studentice pokazale su se odličnim promotorima Sveučilišta u Zadru, grada Zadra i Hrvatske.