Hrvatska
Košarkaška nedjelja: Cibona u Dubravi, Alkar u Zadru, Gorica kod Dinama, Bosco kod Škrljeva

Košarkaška nedjelja: Cibona u Dubravi, Alkar u Zadru, Gorica kod Dinama, Bosco kod Škrljeva

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Danas su na rasporedu preostale četiri utakmice 10. kola HT Premijer lige

KK FURNIR – KK CIBONA
4. PROSINCA 2022., SD “DUBRAVA” U 20:00 SATI

Gostovanje Cibone u Dubravi utakmica je koja donosi posebnu svečarsku atmosferu. Želja je svake momčadi uzeti bodove proziv izraziti favorita, motiv je veći, a uz malo sreće i put do pobjede otvoren. Cibona je do sada bez problema rješavala utakmice u kojima je bila papirnati favorit. Josip Sesar kod momčadi drži visoku razinu koncentracije i motivacije. Cibona je favorit, a hoće li i ovoga puta tu ulogu opravdati saznat ćemo u nedjelju navečer.

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK BOSCO
4. PROSINCA 2022., DVORANA “MAVRINCI”, 18:00 SATI

Utakmica je ovo koja Boscu (dvije pobjede) pruža mogućnost poravnavanja na ljestvici sa Škrljevom (3 pobjede). Istovremenom domaćine bi pobjeda uvela u komfor zonu iz koje je lakše graditi put prema gore u nastavku sezone. Sigurno nas očekuje borbena i neizvjesna utakmica.

KK ZADAR – KK ALKAR
4. PROSINCA 2022. U ZADRU, DVORANA “KREŠIMIR ĆOSIĆ”, 18:00 SATI

Prva od dvije utakmice istih protivnika u ovom mjesecu. Ona druga na rasporedu je 20. prosinca u sklopu osMine finala Kupa Krešimir Ćosić i to u Sinju. Pogleda na ljestvicu i rostere momčadi jasno sugerira da su Zadrani ti od kojih se očekuje dominacija na parketu. Ipak valja podsjetiti da su Sinjani prošle sezone na Višnjiku izgubili na jednu loptu te slavili u Sinju. Uz sve to silan motiv u dokazivanjem u svom rodnom gradu imat će trener Alkara Luka Bujas.

KK DINAMO ZAGREB – KK GORICA
4. PROSINCA 2022., KOŠARKAŠKI CENTAR “DRAŽEN PETROVIĆ”, 16:00 SATI

Gorica je na jednoj pobjedi nakon devet odigranih kola. Protiv Cedevite Junior prije nekoliko dana bili su blizu druge, ali nisu uspjeli. Možda im se vrati u nedjelju na gostovanju kod Dinama koji za sada s četiri pobjede prilično sigurno kontrolira svoju poziciju u HT Premijer ligi. Uz podršku navijača s tribina to im je kudikamo lakše. Dinamove utakmice uvijek krasi dobra atmosfera, a ona je motiv igračima obiju momčadi. Gorica je već duže u krizi rezultata i čeka trenutak koji će biti okidač za promjene na bolje.