Hrvatska
Košarkaška srijeda i bonus u četvrtak

Košarkaška srijeda i bonus u četvrtak

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

Najava 24. kola FAVBET Premijer lige

U srijedu i četvrtak na rasporedu je 24. kolo FAVBET Premijer lige. U srijedu se sastaju Bosco i DepoLink Škrljevo, Zadar i Dubrava, Split i Alkar, Cedevita Junior i Šibenka te Dinamo Zagreb i Dubrovnik, a u četvrtak Cibona i Zabok. Sve utakmice koje nisu u TV prijenosu možete pratiti na HKS TV-u. https://tv.hks-cbf.hr/

KK BOSCO –KK DEPOLINK ŠKRLJEVO, 13. OŽUJKA 2024.,
ZAGREB – ŠSD “BOŠKO BOŽIĆ PEPSI”, 18:00 SATI

Derbi začelja, ujedno je i posljednja prilika Boscu za hvatanje priključka i produljenje nade u ostanak u FAVBET Premijer ligi. Škrljevo ima četiri, a Bosco tek jednu pobjedu. Gosti podižu kvalitetu svoje igre i imaju za cilj, ne samo izbjeći posljednje mjesto već i pretposljednje koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak. Prvi korak je približiti se Dubravi, koja sa šest pobjeda gostuje kod Zadra, te Alkaru koji ima sedam pobjeda i teško gostovanje u Splitu.

KK ZADAR – KK DUBRAVA, 13. OŽUJKA 2024.,
ZADAR – DVORANA “KREŠIMIR ĆOSIĆ, 19:00 SATI

Dubrava je u seriji poraza i traži izlazak iz rezultatske krize kako bi čim prije dohvatila sigurno zonu i izbjegla golu borbu za život u završnim kolima. Aktualni prvak Hrvatske i lider prvenstva Zadar želi sačuvati startnu jedinicu uoči doigravanja. Dubravaši su se nedavno u Zagrebu dobro držali protiv Zadrana, a uz dva nova imena u rosteru vjeruju da mogu produžiti vrijeme u kojem će utakmicu držati u rezultatskom egalu. Zadar još jednom mora istrčati na parket i opravdati ulogu favorita, a to nije baš uvijek jednostavan posao.

KK SPLIT – KK ALKAR, 13. OŽUJKA 2024.,
SPLITU –  KOŠARKAŠKA DVORANA “SPLIT”, 19:00 SATI

Alkar je pobjedom protiv Cibone u Sinju pokazao da ima oružje s kojim se može suprotstaviti favoritima. Splitu je taj uspjeh Sinjana stigao kao upozorenje da opuštanja ne smije biti. Gosti će imati i podršku s tribina koja će utakmici dati posebnu draž. Split, poput Zadra, svoju kvalitetu mora pokazati na parketu, tamo se dokazuje i briše sve što na papiru piše.

KK CEDEVITA JUNIOR – GKK ŠIBENKA, 13. OŽUJKA 2024.,
ZAGREB – DVORANA 2 DOMA SPORTOVA, 19:00 SATI – MAXSPORT

"Šibenka je bila u velikom naletu, nanizala je pet pobjeda, a onda je doživjela tri poraza na svom Baldekinu. Prvi od njih upravo od Cedevite Junior i to u utakmici ‘na jednu loptu’. Nakon toga u Šibeniku su slavili Cibona i na vrlo uvjerljiv način Dinamo. Cedevita Junior je u prošlom kolu doživjela iznenađujući gostujući poraz od Zaboka. Dinamo se tako približio Vitaminima na pobjedu zaostatka i zaoštrio borbu za četvrto mjesto. Cedevita Junior nakon posrtanja u Zaboku, nema više pravo na loš dan.  Šibenka je svoj ispucala protiv Dinama pa je realno očekivati veliku borbenost s obje strane ne bi li se izbrisale rane zadobivene u 23. kolu.

KK DINAMO-ZAGREB – KK DUBROVNIK, 13. OŽUJKA 2024.,
ZAGREB – KOŠARKAŠKI CENTAR “DRAŽEN PETROVIĆ”, 20:00 SATI

Sjajnom igrom na Baldekinu Dinamo je demonstrirao moć i pokazao da ima još dosta toga za reći u prvenstvu. Dubrovnik u Zagreb stiže rasterećen. Igrači Ivana Perinčića imaju 11 pobjeda i 12 poraza i prilično mirnu situaciju na ljestvici na kojoj čvrsto drže poziciju koja vodi u doigravanja. U ovom trenutku to je šesto mjesto, a baš bi pobjeda protiv Dinama mogla zakuhati i borbu za peto. Obje momčadi susret dočekuju nakon dvije povezane pobjede. Netko će u srijedu prekinuti taj niz.

KK CIBONA – KK ZABOK, 14. OŽUJKA 2024. ,
ZAGREB – KOŠARKAŠKI CENTAR “DRAŽEN PETROVIĆ”, U 18:00 SATI – SPORTSKA TELEVIZIJA

Zabok je u prošlom kolu na svom parketu slavio protiv Cedevite Junior, a ranije ostvario domaću pobjedu protiv Splita i gostujuću protiv Cibone. Momčad Ivana Tomasa koristi svaku priliku i ne predaje se bez borbe. Igrači Zaboka lako se uzdižu nakon visokih poraza i vjeruju u sebe. Cibona ima dvostruki motiv. Prvi je revanširati se Zaboku za spomenuti poraz, a drugi iskupiti se navijačima za poraz od Alkara u Sinju.