Hrvatska
Košarkaški klub Borovo ima novo vodstvo

Košarkaški klub Borovo ima novo vodstvo

Autor: Teo Cilar

Amir Delić novi je predsjednik kluba.

Košarkaški klub Borovo održao je izborno-izvještajnu skupštinu kluba na kojoj je Uprava izvijestila o proteklom radu, kao i financijskom stanju vukovarskog prvoligaša. 

Istaknuto je kako je klub u proteklih šest godina, od reaktiviranja nakon Domovinskog rata, došao od statusa B-ligaša do jedinog predstavnika Slavonije i Baranje u novooformljenoj Prvoj košarkaškoj ligi. Bila je to i prilika za susret košarkaških prijatelja i bivših suigrača koji su došli sa svih strana kako bi svojim iskustvom i poznanstvima pomogli radu kluba. Za novog predsjednika izabran je Amir Delić, bivši igrač kluba, koji je na tom mjestu zamijenio Zlatana Dominikovića. 

-Prije svega, čast mi je što sam izabran na ovu funkciju. Klub je došao do određene razine – Prve lige i sada treba ostati na toj razini. Klub se mora otvoriti prema zajednici i svi oni koji žele pomoći su dobrodošli. Imamo puno djece, predstavljamo grad Vukovar u cijeloj državi i cilj je ostati na ovoj razini. Imamo tradiciju dugu 45 godina i bez pretjerivanja možemo reći kako je klub prije rata bio nositelj sportske kvalitete grada. Zbog svega toga prepoznatljivi smo gdje god se pojavimo, a posebno smo dobro primljeni od strane bivših igrača koji se sjećaju tih vremena. Do svega smo stigli napornim radom i velikim entuzijazmom volontera, ali na ovoj razini trebamo pokazati više i zato je svaka pomoć dobrodošla,  istaknuo je novoizabrani predsjednik kluba. 

Osim novoizabranog predsjednika, u novom Upravnom odboru su i Zlatan Dominiković, Luka Živković, Dražen Pejić, Dino Živković i Siniša Đurić. Na skupštini je naglašeno kako u klubu trenira gotovo 250 djece, koji su, zajedno sa seniorima, podijeljeni u sedam natjecateljskih selekcija. Jedna od novina je i novo ime škole košarke – ŠK „Borovo Cedevita“, čime se dodatno produbila suradnja sa hrvatskim prvakom.