Hrvatska
Krajem rujna napustio je Zadar iz obiteljskih razloga, sada je potpisao za Cibonu

Krajem rujna napustio je Zadar iz obiteljskih razloga, sada je potpisao za Cibonu

Darko Planinić

Košarkaški klub Cibona pojačala se na poziciji centra s iskusnim 30–godišnjim Darkom Planinićem!

Darko je bogatu karijeru počeo u Širokom odakle je 2012. godine otišao u Maccabi. Sezonu nakon dolazi u Cibonu s kojom osvaja ABA ligu. Nakon Cibone otišao je u podgoričku Budućnost s kojom osvaja domaće prvenstvo, a u Eurokupu u 16 utakmica bilježi 10.1 poena i 3.6 skokova. Bio je na Olimpijskim igrama u Riju s reprezentacijom gdje je u 5 utakmica postizao 8.4 poena i 5 skokova. Nakon toga je bio u Vitoriji s kojom je igrao Final Four Eurolige, s Gran Canariom Eurokup, sa Sassarijem FIBA Europe Cup, pa odlazi u Poljsku. U posljednje 2 sezone bio je najbolji centar poljske i rumunjske lige. Prošlu sezonu je za rumunjsku Cluj-Napocu u Fiba Europe Cupu u 16 utakmica postizao 15.9 poena i 5 skokova po utakmici, a u 1. Rumunjskoj ligi je u 18 utakmica imao 13.7 poena i 6.1 skokova. Na početku 2020. odigrao je nekoliko utakmica za Zadar gdje je bio na otvorenom ugovoru.

Ugovor s Darkom sklopljen je do kraja tekuće sezone.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

Odlučili smo se za Darka jer smo deficitarni na poziciji centra i smatramo da je on u ovom trenutku pojačanje koje trebamo. Opet smo gledali da dovedemo nekog tko će biti potpora i mentor ovim našim mladim igračima i uz kojeg će i oni moći dignuti svoju igru na viši nivo. Darko je iskusan igrač, prava petica, radio je s trenerom Velićem i brzo će se uklopiti tako da je pravo rješenje u ovom trenutku.

Ivan Velić, trener Cibone:

Ovo je veliki potpis za naš klub. Dobili smo velikog igrača i velikog profesionalca, hrvatskog reprezentativca. Darka znam jako dobro iz vremena kad smo surađivali u Širokom. U te 3 i pol sezone koliko smo zajedno radili smo osvojili sve što smo osvojiti mogli. On je 2012. godine na polusezoni otišao u Maccabi i ima sad već 8 godina da nismo bili u istom klubu. Kako smo tada imali dobru suradnju, nadam se da će se to nastaviti i u Ciboni. On ima sad tu malu pauzu od 8-9 mjeseci neigranja, ali obzirom da znam kakav je profesionalac i radnik, siguran sam da će se brzo uklopiti u naš tim.

Darko Planinić, igrač Cibone:

Drago mi je što stižem u Cibonu, za nju me vežu samo lijepe uspomene. Trofej s ABA ligom koji smo osvojili posljednji put kada sam ovdje igrao je i dalje jedan od meni najdražih i najvećih u novijoj Ciboninoj povijesti. Želim i ove godine osvojiti trofej pa barem PH. S trenerom Velićem sam imao priliku raditi niz godina u Širokom i izuzetno me veseli ta ponovna suradnja s njim. Puno je mladih i talentiranih dečkiju u ekipi i nadam se biti taj koji će im svojim iskustvom pomoći da naprave iskorak u svojoj igri i da zajedno krenemo pobjeđivati. Drago mi je vidjeti i ove dečke u reprezentaciji , sjajno igraju, navijam za njih i baš mi je žao što trenutno nisam s njima.