Hrvatska
Krajina, Mandić i Brocić povukli Jazine do pobjede u Zagrebu

Krajina, Mandić i Brocić povukli Jazine do pobjede u Zagrebu

Autor: kk cedevita junior KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: KK Cedevita junior

Prva muška liga

HAKK Mladost, razvojna ekipa Cedevite Junior, izgubila je u 13. kolu Prve muške lige od KK Jazine Arbanasi rezultatom 74:85.

Gosti su utakmicu otvorili serijom od 15 uzastopnih koševa, ali “Narančasti” su do isteka prvih deset minuta smanjili taj zaostatak na pet poena. Jazine su i u drugoj četvrtini držale visoki ritam i ostale učinkovite te su na veliki odmor otišle s osjetnom prednošću 29:46. Kapetan Luka Mršić bio je vodeći strijelac Mladosti s 12 poena. S druge strane Filip Krajina imao je “double-double” učinak s 10 poena i 11 skokova.

U nastavku susreta domaćini su krenuli odlučno u namjeri da smanje veliki zaostatak što im je pošlo za rukom pa su prije finalne dionice igre vodili rezultatom 59:58. Neizvjesna završnica trajala je do zadnjih pet minuta kad su se gosti ponovno rezultatski odmaknuli i stigli do pobjede. Mršić je završio s 27 poena i 6 skokova, a među dvoznamenkastim strijelcima još su bili Ivan Bogdanović (15 poena, 13 skokova i 6 asistencija), Marko Ljubičić (13 poena) i Luka Anzulović (10 poena). Krajina je do kraja poboljšao svoj učinak na 19 poena i 14 skokova za Jazine.

Roko Jurlina, trener Jazina: “Čestitam svojim momcima na pobjedi jer gostovanja su uvijek poseban izazov. Čestitam i ekipi Mladosti na fer i korektnoj igri. Odigrali smo možda i najbolje prvo poluvrijeme ove sezone, stvarno smo dominirali. Međutim, dogodio se neshvatljiv pad u trećoj četvrtini gdje je Mladost povela. Na kraju smo opet pokazali karakter i mislim da smo zasluženo pobijedili. Mladosti želim sreću u nastavku prvenstva, a i mi se okrećemo sljedećim izazovima.”

Luka Pešut, trener Mladosti: “Loše prvo poluvrijeme koje smo skroz okrenuli u trećoj četvrtini potrošilo nam je dosta energije i zatim nismo ostali fokusirani do kraja. Veliki problem bio nam je što smo promašili 14 slobodnih bacanja, a onda i njihovih 15 skokova u napadu što nam je znatno otežalo situaciju.”