Hrvatska
Regija
VIDEO: Kratko je trajalo... Kwame Vaughn napušta Zadar

VIDEO: Kratko je trajalo... Kwame Vaughn napušta Zadar

Autor: Paulo Sarić

Oslabljeni pred hrvatsko prvenstvo i borbu za ostanak u ABA ligi.

Kwame Vaughn više nije igrač KK Zadar. Vijest je to koja je malo koga iznenadila u Donatovom gradu znajući da je američki razigravač, doveden da bi orkestrirao napadima dalmatinske momčadi, više vremena proveo na klupi za masažu i po terapijama nego na terenu.

Bivši igrač Partizana u Zadar je došao sredinom studenog kao zamjena za Malcolma Granta koji je sreću potražio u Baru, no u bijelom dresu nije pružio ono što se od njega očekivalo. Iako je s prosjecima od 15,5 poena u domaćem prvenstvu i 13,3 koša u regionalnom natjecanju bio među najefikasnijim igračima hrvatskog abaligaša, a posebno se pamti njegova predstava na gostovanju u Srijemskoj Mitrovici kod Mega Bemaxa, 28-godišnji razigravač predugo je bio izvan terena propustivši ključne susrete Kupa „Krešimir Ćosić“, kao i zadnje dvije utakmice borbe za ostanak u ABA ligi te je njegova epizoda u 'gradu košarke' došla kraju.


Razlog tome su učestale ozljede leđa koje su Vaughna spriječile da pokaže što može. Trener Nazor nedavno je kazao da je u Hrvatsku stigao „rovit“ i u tome treba tražiti uzroke lošijih predstava.

- Vaughn se zahvalio na ukazanoj prilici, momčadi i načinu na koji primljen u istu. Također, zahvalio se i navijačima te istaknuo kolika mu je čast što je barem na kratko vrijeme imao privilegiju igrati košarku u gradu u kojem se, kako navodi, košarka istinski živi. Isto tako, zadarskom klubu poželio je sve najbolje u budućim natjecanjima.

Ono što je također važno za napomenuti jest da igrač od strane kluba nema nikakvih dodatnih financijskih potraživanja i da se suradnja raskida u prijateljskom ozračju – stoji u službenom priopćenju KK Zadar.