Hrvatska
Regija
VIDEO: Vaughna se isplatilo čekati… Bila je to 'pobjeda koja održava na životu'

VIDEO: Vaughna se isplatilo čekati… Bila je to 'pobjeda koja održava na životu'

Autor: Paulo Sarić

Ulog je bio golem, nervoza također, no Zadrani su jučer nagovijestili da imaju kvalitetu i mentalnu snagu za ostanak u ligi.

Nakon tri uzastopna poraza košarkaši Zadra jučer su se vratili na staze regionalnog uspjeha. Momci Ante Nazora nakon dugo su vremena odigrali utakmicu kakva se od njih očekuje te su mirno došli do šestog ovosezonskog trijumfa u ABA ligi. Zanimljivo, četvrtog gostujućeg. Zadrani su od početka kontrolirali ritam susreta, a posebno su dominantni bili u skakačkom dijelu o čemu svjedoči i čak 16 uhvaćenih lopti više od mlađih i puno atletičnijih domaćina.

 - Bila je ovo jako bitna utakmica za nas, utakmica koja nas održava na životu. Kod mojih se momaka mogla osjetiti određena nervoza, ali i velika želja da se dobije što se posebno očitovalo u skoku gdje smo nadskakali Megu. A znate što u ovoj ligi znači nadskakati Megu, ekipu kojoj je to 'trademark' – izjavio je nakon pobjede trener zadarskog sastava i nastavio - onog trenutka kada smo na tu kontrolu skoka dodali bolju igru u defenzivi i bolju pass-igru - iskontrolirali smo utakmicu. Čestitao bih i protivniku jer se protiv ove momčadi ne možete niti jednu sekundu opustiti. Mogu kazati da smo u ovih 80 minuta naših dvoboja vidjeli jako kvalitetnu košarku i to me veseli.

FOTO: Ivica Veselinov (KK Mega Bemax)

Ključ gostujuće pobjede bio je raspoloženi Kwame Vaughn koji je s 23 poena i osam asistencija dirigirao napadima svoje momčadi i pokazao da ga se isplatilo čekati svih ovih mjeseci. Mega je, s druge strane, nastavila sa serijom loših predstava i upisala peti poraz u posljednjih šest susreta.

- Zadar je bio bolji u svakom segmentu igre, dok smo mi energetski bili jako, jako loši. A kada imate takvu energiju i primite 97 poena ne možete doći do pobjede protiv ozbiljne ekipe kakva je Zadar – kazao je nakon sinoćnjeg poraza domaći strateg Dejan Milojević.


Mitrovčani su priprijetili početkom posljednje dionice kada su serijom 7-0 prišli na samo posjed zaostatka, no izvrsna je rola Domagoja Vukovića koji je ubacio narednih devet poena svoje momčadi odagnala svaku sumnju u ishod utakmice nakon čega je došlo do pada sistema u domaćim redovima što su Zadrani iskoristili da mirno privedu susret kraju i naprave bitan korak u borbi za ostanak.

- Imali smo određenih momenata kada smo se vraćali, kada smo prišli na tri razlike, ali Zadar je tada odigrao zrelije i pametnije, dok smo mi napravili greške koje su im dale lake poene. Moramo se što je moguće prije konsolidirati i do kraja upisati što je moguće više pobjeda – zaključio je Milojević.

Jučerašnja pobjeda Zadranima neće puno značiti ako se ne potkrijepi novim dobrim partijama i novim bodovima. A prva prilika za to dolazi već u subotu kada na Višnjiku gostuje Cibona.

Rezultati by SofaScore