Hrvatska
Kreće ‘ludilo’ na Baldekinu, Cobb navukao narančasti dres

Kreće ‘ludilo’ na Baldekinu, Cobb navukao narančasti dres

Talentirane domaće dice na Baldekinu ne manjka.

Što se pripremalo, pripremalo, sada kreće ono pravo. U subotu će Baldekin ponovno ‘eruptirati’, na startu nove sezone Premijer lige. Podbacivanje je u 19 sati, a nasuprot Šibenke stajat će Hermes Analitica. Riješi li se ‘birokracija’ na vrijeme, u sastavu će biti i dva najfriškija pojačanja, Vladimir Dašić i Eric Cobb. Amerikanac je u petak, u novouređenom press centru na Baldekinu, i službeno predstavljen kao novi igrač narančastih (Dašić je bio na liječničkom). Riki, kako su ga ‘krstili’ suigrači, čini se simpatičan dečko, a kakav je igrač saznat ćemo brzo, piše Šibenski portal

 – Odradio sam tek jedan trening, tako da mi je sve još novo, ali vidim da se ozbiljno radi i imam veliku želju pomoći ekipi u ostvarivanju što boljeg rezultata. Osjećam da možemo biti uspješni – kazao je 23-godišnji krilni centar, rodom s Floride, koji je posljednjih nekoliko sezona igrao za Sveučilište Connecticut u NCAA ligi.

 Ovo mu je prvo profesionalno iskustvo, pa samim tim i prvo europsko.

 – Na žalost, ne znam puno o Hrvatskoj i Šibeniku, tek sam stigao, ali ono što mogu reći jest da je ovo jedinstveno iskustvo i drago mi je da sam ovdje – istaknuo je Cobb.

 Trenerovi dojmovi o njemu za sada su vrlo pozitivni.

– Mlad je momak, prvi je put u Europi, što možda nije loše, jer će se htjeti dokazati. Ima volje, vidi se da želi raditi. Ima brze noge, dobru leđnu tehniku, snaga je tu. Dakle, kvalitete ima, sada je na nama da ga kroz treninge i utakmice dovedemo na željeni nivo, tako da očekujem da bi tamo negdje, oko trećeg kola, trebao biti u optimalnoj formi – iznio je svoje prve dojmove Miro Jurić.

Iako su pojedine statistike dale naslutiti da mu šut nije baš jača strana, Jurić to nije primjetio na treningu.

– Čini mi se da ima ‘mekanu’ ruku, koliko sam vidio zna zabiti i tricu. Ono što je očito jest da nije puno trenirao pet na pet, ali to je valjda tako u Americi – kaže Jurić.

 Što se tiče dvoboja s Hermes Analiticom, njega je najavio Jakov Vladović.

– Dugo smo čekali početak prvenstva, iza nas je mjesec i pol dana priprema i veselimo se prvoj službenoj utakmici. Što se tiče Hermesa, možemo reći da su mala nepoznanica, doveli su prije koji dan i novog Amerikanca. Imaju igrače koji su prošli dosta toga, ali mi moramo prije svega gledati sebe, igrati svoju igru, ući maksimalno ozbiljno u susret. Prva je utakmica, pa će možda biti i malo nervoze, ali najvažnije je dobiti, umjetnički dojam neće biti toliko bitan – kazao je iskusni playmaker, koji je ovog ljeto stigao na Baldekin. Zbog ozljede Šarića morat će, barem na početku sezone, preuzeti veći teret od planiranog.

– Šteta zbog tih ozljeda, jer praktički nijednom nismo bili kompletni tijekom priprema. Očekivanja? Istina je da se kod navijača stvorila određena euforija, što je u neku ruku i dobro, jer je košarka u prvom planu. Koliko možemo, vidjet ćemo, samo da nas u sezoni zaobiđu ozljede – ističe Vladović.

 Uz Šarića, koji bi spreman trebao biti za treće kolo, na prvenstvenoj premijeri neće biti Paića (neće ga biti duže vremena), dok se Nakić, nakon ozljede gležnja, pomalo vraća u normalu i on bi trebao biti u sastavu, iako je, ističe Jurić, trenutno na nekih 40 posto. Bude li trebalo uskočiti, tu su mladi ‘lavovi’, Klarin, Pleadin, braća Ivišić… Talentirane domaće dice na Baldekinu ne manjka.

Upoznajte se s rosterima Šibenke i Hemesa:

Sibenka 2019-09-24
Hermes Analitica 2019-09-25.doc

Utakmicu uživo možete pratiti ovdje.