Hrvatska
Regija
Kreće rasplet u ABA ligi. Zadranima igra samo pobjeda

Kreće rasplet u ABA ligi. Zadranima igra samo pobjeda

Autor: Paulo Sarić

Na muci se poznaju junaci.

Kucnuo je čas. Žele li košarkaši Zadra i dogodine nastupati u elitnom razredu regionalne košarke u naredna tri kola moraju „osvojiti Mt. Everest“. Situacija je odavno u crvenom, a za povratak u nešto veselije boje do kraja ABA lige trebat će upisati najmanje dvije, a vjerojatno i sve tri pobjede.

Svaki velika avantura počinje prvim korakom, a prvi korak na monumentalnom zadatku koji je pred igračima Danijela Jusupa dolazi već večeras kada na Višnjik stiže FMP. Sastav iz Železnika u posljednjim je tjednima malo usporio, izgubivši dobru formu koja ga je krasila veći dio sezone, no Zadrane ne očekuje nimalo lagan posao.

Pred nama je utakmica protiv jednog od boljih sastava u regionalnoj ligi. Ove sezone stvarno igraju odlično. Spremamo se i tražimo našu priliku jer igramo na svom terenu, a zna se da je u našoj dvorani jedina solucija pobjeda. Utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju. Želimo dati maksimum i dat ćemo sve od sebe da na kraju slavimo– kazao je u najavi utakmice Stefan Fundić koji, nezavidnoj situaciji unatoč, nije izgubio nadu u ostanak – ne ostaje nam ništa drugo nego vjerovati. Idemo iz utakmice u utakmicu. Ostala su tri kola, pa koliko god nam bude na kraju dovoljno. Bez Ive smo, ali svi ostali su na sto posto i ne vidim razlog da ne vjerujemo u pozitivan ishod.

FMP i Fundić stari su znanci i teško je pronaći igrača koji je bolje upoznat s prednostima srbijanskog sastava.

 Često sam u svojoj karijeri igrao protiv FMP-a i situacija se kod njih godinama unazad ne mijenja. Uvijek su im u 'rosteru' mladi i atletični momci koji dobro trče te su dobro vođeni s klupe. Naš zadatak je da iskoristimo svoje prednosti kako bismo zaključili utakmicu na željeni način – dodao je 25-godišnji visoki igrač.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Zadranima neće biti lako. Ne pokazuje to samo pogled na tablicu, već i sjećanje na prvi međusobni susret igran krajem studenoga u Beogradu kada su parket napustili s 27 poena minusa.

Petnaestak dana smo bili izvan ABA lige i zaokupljeni domaćim obavezama. Večeras imamo protivnika koji već godinama ima razvijen i kvalitetan sustav. To su mlađi dečki i kad ispadne jedan, upadne drugi, pa se ne osjeti velika promjena što je znak da sustav funkcionira, jer se ne ovisi o jednom ili dva igrača i sustav na kraju sve uspije kompenzirati. Još sam prije rekao da je FMP momčad koja igra najbolju košarku, naročito u prvom dijelu lige. Mislim da smo sada fizički dovoljno spremni i da im možemo odgovoriti što se tiče trke i energetskog dijela, pogotovo što igramo kući – rekao je trener Danijel Jusup i nastavio s pohvalama momčadi prema čijem modelu želi izgraditi Zadar – imaju široki 'roster' i primjer su svima u regiji kako treba raditi. Ispadne li im jedan igrač, oni će naći nekog drugog. Ispadne Đorđević, upada Šešlija ili Tejić. Ispadne Pot, dođe Đoković ili Uskoković… To je ono čemu Zadar treba težiti da sutra bude klub koji će se bazirati na sustavu kakvog ima FMP. Potencijal koji imaš u svom dvorištu trebaš maksimalno iskoristiti, a kad ti nešto fali dovedeš sa strane jednog ili dva igrača.

Utakmica se igra u Krešinom domu, s početkom u 20 sati.