Hrvatska
Krenula Cedevita Junior, Planinić i Bundović i dalje bez angažmana

Krenula Cedevita Junior, Planinić i Bundović i dalje bez angažmana

Autor: Cedevita Junior Cedevita junior Photo: KK Cedevita junior

Čeka se potpis jednog igrača na posudbu iz Cedevite Olimpije, te dva pojačanja na visokim pozicijama.

Košarkaši Cedevite Junior započeli su u Domu košarke Cedevita pripreme za novu sezonu. Pod nadzorom klupskog fizioterapeuta Slavena Durlena u tijeku su standardni liječnički pregledi dok klupski kondicijski trener Igor Blažinčić i njegova Body & Mind ekipa sa Mirelom Anić i Markom Orsagom odrađuje kondicijsku dijagnostiku. Kako je trener Damir Mulaomerović kao hrvatski izbornik do daljnjeg na reprezentativnim aktivnostima, momčad trenerski predvode pomoćnici Luka Pešut i Mate Skelin. Od subote, radit će se dvokratno u Domu košarke Cedevita a u programu je i niz pripremnih ogleda do 27.09. kada će Cedevita Junior odigrati kvalifikacije za FIBA Europa kup, prvo protiv estonskog Kaleva.

U momčadi su za sada Vito Kučić, Jakov Mustapić, Josip Batinić, Emir Šabić, Sandro Rašić, Renato Serdarušić, Vice Zanki i Ivan Vrgoč. Čeka se potpis jednog igrača na posudbu iz Cedevite Olimpije, te dva pojačanja na visokim pozicijama. Tu je i Petar Ogrizović koji će igrati za 2. momčad, Mladost Zagreb u Prvoj hrvatskoj ligi.

Podsjetimo, klub su u odnosu na prošlu sezonu napustili: Goran Filipović - španjolska Leyma Coruna, 2. liga, Matej Bošnjak - Furnir Dubrava, Ivan Vučić - Dinamo Zagreb, Rok Radović - Cedevita Olimpija, Ivan Miličević - Rogaška Slovenija, dok su Filip Bundović i Jure Planinić još uvijek bez angažmana.

Na startu priprema, Igor Blažinčić opisuje što se radi u Domu košarke Cedevita:"Kao i unazad četiri sezone i ove pripreme počinjemo sa kompletnom PROGRESSIVE dijagnostikom. Dijagnostika se sastoji od: posturalne dijagnostike, dijagnostike temeljnih obrazaca kretanja, dijagnostike disanja, dijagnostike motoričkih i funkcionalnih sposobnosti te kretanja općenito i dijagnostike jakosti. Rezultati dijagnostike nam pomažu da što kvalitetnije možemo planirati i programirati trenažni proces te kako bi individualnim pristupom i prevencijskim protokolima maksimalno smanjili rizik od ozljede te unaprijedili sposobnosti."  

Kod liječničkih pregleda poseban se naglasak, kako nam je Slaven Durlen pojasnio, stavlja na spiroergometrija pod opterećenjem, kompletnu krvnu sliku, urin i spirometriju.