Intervjui
Krešimir Ljubičić u podcastu 'I ja sam sportaš': Kvalitetniji smo od Zadra i osvojit ćemo naslov

Krešimir Ljubičić u podcastu 'I ja sam sportaš': Kvalitetniji smo od Zadra i osvojit ćemo naslov

Moramo se kvalificirati na Olimpijske igre!

Mladi košarkaš Cibone, 21-godišnji Krešimir Ljubičić, kojemu je ovo već četvrta sezona u Draženovom domu, u „podcastu I ja sam sportaš“ rekao je kako smatra da Hrvatska ima veoma kvalitetnu reprezentaciju te da bi se trebali plasirati na Olimpijske igre u Tokyju.

Igramo kući, u Splitu će sigurno biti odlična atmosfera. Mislim da će se svi naši najbolji igrači odazvati i da ćemo se plasirati u Tokio. Brazil nam  je po meni najveći suparnik, imaju sjajne igrače, vodi ih naš Aco Petrović koji zna praktički sve o nama, ali uz sve to mislim da se mi po kvaliteti pred svojim gledateljima jednostavno moramo plasirati na Olimpijske igre.

A kako na aktualne kvalifikacije za Eurobasket 2021. gleda mladi centar Cibone?

Krenuli smo jako dobro, mislim da su igrači odigrali dosta kvalitetno ovaj početak kvalifikacija i da će tako i nastaviti. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prošle godine, mislim da trebamo ići korak po korak i, naravno, respektirati sve protivnike i za svakog se dobro pripremiti. U skupini smo sa Švedskom, Nizozemskom i Turskom, a tri ekipe idu dalje tako da vjerujem da ćemo se uspjeti kvalificirati – pogotovo nakon ovako dobrog starta.

Iako su očekivali da će osvojiti Kup Krešimira Ćosića, trofej je ipak ostao u Zadru.

Iskreno mislim da smo trebali osvojiti Kup, imali smo dva puta po osam razlike, ali smo napravili nekoliko grešaka u trenucima kada smo trebali prelomiti utakmicu. Nakon toga oni su zaigrali bolje, ponijela ih je publika i fantastična atmosfera u dvorani te su došli do naslova.

Zadar – sedam kupova, Cibona –  sedam kupova, tko će prvi do osmog?

Stvarno vjerujem da ćemo to biti mi. Mislim da smo kvalitetnija ekipa i da ćemo već na kraju godine slaviti i osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

Nakon odlaska Cedevite u Sloveniju, konkurencija ali i kvaliteta su pali.

To je stvarno šteta. Gubi se kvaliteta u hrvatskoj košarci, ali i više od toga -  izgubilo se mjesto gdje su mladi košarkaši mogli doći i igrati dobre utakmice i zaraditi, a da ne moraju ići u inozemstvo. Nije da sam ja njih nešto previše volio (ha, ha), ali oni su bili stabilan i kvalitetan klub i na tome im se mora čestitati.

O kvaliteti hrvatske lige...

Mislim da kvaliteta polako raste, ali gledajte npr. mi (Cibona) i Zadar smo praktički nedodirljivi u našoj ligi, a u ABA ligi se i mi i oni borimo za ostanak. Da je jača naša liga, bilo bi nama vjerojatno lakše. 

U „podcastu I ja sam sportaš“ između ostalog otkrio je koja je za njega najbolja petorka u povijesti Hrvatske, što misli o njegovom suigraču Roku Prkačinu, kako je reagirao kada su ga u dvorani u Srbiji pogodili pivom u glavu...

Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.