Hrvatska
Krizmom desetkovani Alkar ustupio Gorici domaćinstvo u posljednjem kolu zbog ekonomičnosti

Krizmom desetkovani Alkar ustupio Gorici domaćinstvo u posljednjem kolu zbog ekonomičnosti

Autor: Saša Ćirić

Toliko obaveza, a vremena nedovoljno.

Posljednje kolo HT Premijer lige bilo je predviđeno za 30. travnja. No, bilo je jasno onog trenutka kad je objavljena vijest o novoj samoizolaciji momčadi Gorice da će tu morati biti nekih preinaka. Kao kolateralna žrtva tu se našao, ni kriv ni dužan, sinjski Alkar. Susret s Cibonom u Draženovom domu je prebačen na subotu jer Zagrepčani imaju ubitačan raspored ovog tjedna - uz jučerašnje gostovanje u Čačku čeka ih derbi sa Zadrom u srijedu. 

U igri sudbine, sve što se moglo preklopiti u jednom vikendu - preklopilo se. Sinjski Amerikanci Hasan Varence i Naba Echols imaju let za povratak u domovinu u ponedjeljak, 3. svibnja, polazišna točka im je zagrebačka zračna luka Dr. Franjo Tuđman. Gorica, pak, po povratku iz samoizolacije ima na rasporedu u petak utakmicu posljednjeg kola protiv Vrijednosnica Osijek, dok ih u utorak čeka odgođena utakmica sa Splitom, obje na domaćem terenu. Da bi izbjegli "zajedničko" putovanje prema Sinju, Goričani i Alkari su jednostavno odlučili da je za sve najbolje izbjeći dodatnih osam sati žuljanja u autobusu i uštedjeti na gorivu, živcima i vremenu. Utakmica Alkara i Gorice tako se pretvorila u utakmicu Gorice i Alkara, te se u nedjelju u 17 sati umjesto u Sinju igra u Velikoj Gorici.

Ali, to nije sve! U utakmici protiv Cibone Damir Milačić će imati poprilično skraćen kadar. Razlog? Krizma! Sakrament potvrde u subotu primaju Borna Jurela, Vatroslav Mastelić i Mladen Tomašević, dok je Ivo Zukanović u ulozi kuma. Nevjerojatna priča sa sretnim završetkom. Lijepa je gesta kad si klubovi međusobno izlaze u susret, bez fige u džepu. Bravo Alkar, bravo Gorica!