Hrvatska
Krstić startao s uvjerljivom pobjedom, derbi začelja Dubravi

Krstić startao s uvjerljivom pobjedom, derbi začelja Dubravi

Analitičari pali na zadnje mjesto.

U zagrebačkom dvoboju 9.kola HT Premijer lige Dubrava Furnir je slavila na gostovanju kod Hermes Analitice 88:71 i tako Analitičarima prepustila posljednje mjesto. U derbiju Vladimira Krstića na klupi Dubravaša vidjela je velika želja da prekinu niz Hermesa koji je dobio posljednjih deset međusobnih utakmica.

Dubrava Furnir je s prednošću 7:2 otvorila susret, a odgovor domaćina stigao je brzo pa su Rajič i Svoboda kreirali seriju 9:0 za 11:7. Josip Gulam je ubacio svoju drugu tricu za Dubravaše koji su nakon izjednačene prve četvrtine (21:21) do prednosti stigli u drugom periodu kada su Smolić, Jelenek i Perić momčadi Vladimira Krstića donijeli prednost 32:25. Na poluvremenu je Dubrava Furnir imala 8 razlike (42:34).

Sjajno su Lavovi otvorili treću četvrtinu i nakon poena Šarca, Majića i Hortmana stigli do 15 razlike (49:34). Dobre minute Dubravaša nastavile su se i dalje sve do +18 (58:40) u 25.minuti. Hermes Analitica je do završnice treće četvrtine uspijela smanjiti prednost gostiju na 12 razlike (64:52).

Posljednju četvrtinu Analitičarima nadu vraća bivši Dubravaš Filip Šimović, ali odgovor s druge strane stižu u vidu trica Hortmana i Perića za +14 (70:56) Dubrave Furnir na ulasku u posljednjih sedam minuta.

Tricom Marka Šarca Dubrava Furnir je u posljednjih pet minuta ušla s 15 koševa viška (75:60). Chris Hortman je zabio za +17 (77:60). Kratku nadu domaćinima pokušali su vratiti Kordić i Perić, a sve dvojbe rješio je tricom Ivan Tvrtko Majić za 81:65.

Čak šest igrača Dubrave Furnir imalo je dvocifren učinak. Hortman je ubacio 17, Smolić 14, Perić 13, Majić i Šarac po 12, a Gulam 11 poena. od Hermes Analitice Julijan Rajič je ubacio 15, a Bruno Perić 14.

”Čestitao bih svojim igračima i moram reći da sam ponosan na njih kako su reagirali ova četiri dana. Prihvatili su sve moje zamisli i rekao sam kad sam došao ako budemo igrali obranu i primali manje od 80 poena da možemo dobiti utakmicu. Danas se to pokazalo gdje smo primili 71 poen, kontrolirali cijelu utakmicu i zasluženo dobili na kraju.”..kazao je nakon susreta trener Krstić zadovoljan činjenicom da je čak šest igrača imalo dvocifreni učinak ” Košarka je timski sport i što je više igrača uključeno u napad i obranu to mora dati rezultat. Meni je najvažnije da smo dobili utakmicu i da igračima bude malo lakše. Vidjeli su način na koji trebaju igrati košarku. Sada se okrećemo Soniku koji je iskusna ekipa i koja ima pet igrača koji su igrali ABA ligu i u inozemstvu. Nismo favoriti, ali se nadam da možemo ponoviti današnju obranu i uz naše navijače pokušati dohvatiti još jednu pobjedu”

U 10.kolu u petak (20.15) Dubrava Furnir će ugostiti Sonik Puntamiku iz Zadra.