Hrvatska
Krušlin poput Mate Baturine: Dikod uđe, dikod ne uđe

Krušlin poput Mate Baturine: Dikod uđe, dikod ne uđe

Autor: Paulo Sarić

Hrvatski je reprezentativac utakmicu završio s 23 koša i bio prvi strijelac u pobjedi svoje momčadi.

Cedevita na hrvatski pogon grabi ka finalu. Tim bi se riječima mogla sažeti jučerašnja utakmica u Draženovom domu u kojoj su igrači Slavena Rimca s čak 39 poena razlike svladali KK Zadar i stigli na korak od velikog finala. Sve to bez učinka rovitih Justina Cobbsa i Jacoba Pullena. Cobbs je iskrenuo zglob nekoliko dana prije prve polufinalne utakmice radi čega je u Zadru dobio tek pet minuta, dok je Pullena, pak, ista sudbina snašla krajem drugog poluvremena sinoćnjeg dvoboja. No, i bez njihovog doprinosa 'Vitamini' su se pokazali kao prejak suparnik, a u dobroj partiji Zagrepčana posebno se istakao domaći dečko Filip Krušlin koji je s 23 koša predvodio sve strijelce.

- Od starta smo, izuzev prvih par minuta, odredili ton utakmice i zasluženo slavili. Doduše, nismo očekivali da će biti ovako lako, ali smo očekivali bolje nas u odnosu na prvu utakmicu. Naša dva nominalna nositelja ukupno su zabila tri poena, dok je Ramo odigrao nešto bolju partiju. No, to je snaga ekipe. Najbitnije je da smo pobijedili – izjavio je nakon utakmice hrvatski reprezentativac.

FOTO: Basketball.hr

Krušlin je zadarski dvoboj završio s devet poena i samo jednim košem iz igre (šut 1-9) te je umalo postao tragičar kada ga je Vladimir Dašić blokirao na zadnjem šutu osiguravši Dalmatincima priliku da u posljednjim sekundama dođu do pobjede.

- Tamo izađe, tu uđe. To su sve šutovi koje vježbam i treniram cijelu sezonu. Osjećao sam se dobro i danas je ušlo. Protekla sam dva dana pokušao iskoristiti da se fokusiram i budem glavom unutra te pokušam isprovocirati dobru partiju – kazao je Krušlin i otkrio da ga predstave poput nedjeljne u Zadru uvijek motiviraju na dodatni rad – smeta me loš šuterski dan, kao i svakog. Volio bih da mogu odmah otići u dvoranu te jedva čekam sutrašnji trening.

Treća utakmica polufinalne serije doigravanja prvenstva Hrvatske između Zadra i Cedevita igra se u subotu s početkom u 19 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.