Hrvatska
Kup Krešimira Ćosića: Gospari preko Đakova do trećeg kruga

Kup Krešimira Ćosića: Gospari preko Đakova do trećeg kruga

Autor: KK Dubrovnik

Korak od završnice.

Ponovno su dubrovački košarkaši bili bolji od gostiju iz Đakova s 26 poena razlike. Prvo u 5. kolu Prve lige 84:58, a u nedjelju poslijepodne u drugom krugu Kupa Krešimira Ćosića, u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka – 82 : 56 (15:11, 18:14, 32:10, 17:21).

Gosti su u prvoj međusobnoj utakmici bili oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača, prvenstveno Mateja Karlovića. Sada su i s njim u sastavu uvjerljivo poraženi. Do ključne prednosti došlo se u prvih 10 minuta drugog poluvremena, domaćini su serijom 16-0 poveli 58:33 u završnici treće četvrtine. Izvana su pogađali Boban i Došen, u prodorima nezaustavljivi bili Vodopija i Došen. U 33. minuti i rekordnih +32 (70:38).

Gospari su u seriji pobjeda, ovo je već četvrti uspjeh zaredom. Nakon što su u prvenstvu nadigrali Rudeš u Dubrovniku i Zapruđe u Zagrebu, dobri rezultati su se nastavili i u Kupu Krešimira Ćosića (Universitas u Splitu i sada Đakovo u Župi dubrovačkoj). Sa zanimanjem će u Gospinom polju čekati ždrijeb trećeg kruga Kupa i protivnika za plasman među osam najboljih.

Ivan Vodopija, igrač KK Dubrovnik

- Rastemo u formi, nekoliko igrača se nakon poslovnih obveza sada može u miru posvetiti košarci i to se vidi u našoj igri. Očekivali smo puno neizvjesniju utakmicu jer su gosti bili jači nego u prvom ogledu no bili smo dobri i nismo dopustili protivniku da nametne svoj stil. Bilo je nekih nesretnih poraza u prvenstvu, ali pred nama je još dovoljno utakmica u kojima ćemo pokazati koliko vrijedimo ove sezone.

Davor Lončarić, trener KK Đakovo

- Kada se izgubi s 26 razlike, onda je teško nešto pametno reći odmah nakon poraza. Sigurno je utjecalo dugo putovanje, ali po meni još i više činjenica kako nam je ovo bila treća jaka utakmica u sedam dana. Mi jednostavno nemamo dovoljno dobar igrački kadar da u svim utakmicama odigramo onako kako bi svi željeli. Umor je učinio svoje, ali sve čestitke boljoj momčadi Dubrovnika.

KK Dubrovnik igrao je u sastavu: Petrović 2, Stasjuk 4, Soko 2, Došen 11, Dubelj 18, Mustapić, Koprivica 2, F. Vujičić 6, Vodopija 18, Lučić 7, Boban 12, J. Vujičić. Trener: Željko Vreća.

KK Đakovo: Vladović 5, Kelava 2, Češkić 2, Hajduković 4, Grbeša, Š. Vukadin 2, Čupić 9, Matej Karlović 18, D. Vukadin, Hrkač 14. Trener: Davor Lončarić.