Europa i Svijet
Hrvatska
KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET: Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini, ovo su potencijalnih suparnici

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET: Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini, ovo su potencijalnih suparnici

Autor: Branko Tabak

FIBA je objavila jakosne skupine uoči ždrijeba kvalifikacija za Eurobasket 2021.

Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini u kojoj su još Slovenija, Rusija i Grčka. Osim s njima Hrvatska se neće naći u istoj kvalifikacijskoj grupi ni sa Srbijom, Francuskom i Litvom koje su u prvoj jakosnoj skupini.

Ždrijeb je poludirigiran tako da se zna da će Hrvatska nastupiti u kvalifikacijskog grupi u kojoj će biti po jedna reprezentacija iz skupina 3, 6 i 7 i da će naša skupina biti B, D ili F.

Potencijalni protivnici su nam Italija. Latvija, Turska i Ukrajina iz treće jakosne skupine, Mađarska, BiH, Nizozemska i Sjeverna Makedonija iz šeste te Estonija, Bugarska, Švedska i Austrija iz sedme.

Kvalifikacije za Eurobasket će se 'odraditi' kroz tri prozora. Prvi je na rasporedu od 17. do 25. veljače 2020., drugi od 23. studenog do 1. prosinca 2020, a treći od 15. do 23. veljače 2021. godine.

U kvalifikacijama sudjeluju 32 reprezentacije koje će biti raspodijeljene u osam skupina po četiri, a tri prvoplasirane iz svake osigurat će nastup na Eurobasketu koji će se održati u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Čečkoj.