Europa i Svijet
Hrvatska
Lisica tricama okrenuo Budućnost

Lisica tricama okrenuo Budućnost

A sada Partizan...

Sve je ukazivalo na to da će trofej namijenjen pobjedniku 5. HEP turnira prvaka Europe već nakon dva kola otići u Podgoricu, Budućnost je bila uvjerljiva protiv Splita, a onda je momčad Mile Karakaša u velikoj drami preokrenula utakmicu i svladala Budućnost s 76:71 (12:20, 21:21, 27:18, 16:12). Na krilima odličnog Viktora Šarića (30 poena, 8 skokova), Roka Gizdavčića, koji je rano zaradio četiri osobne pogreške (8 poena, 8 skokova, 9 asistencija) i istinskog junaka Tončija Lisice (10 poena, dvije trice u posljednjoj minuti pri rezultatu 70:70) juniori "Žutih" su napravili veliki preokret krajem treće četvrtine i došli do vrijedne pobjede.

- Od početka smo bili u nekom grču, sigurno je momcima uteg bio što su dosad samo trojica igrala pred ovoliko ljudi. Zato mi je i draže nego da je sve išlo kao po loju. Momci su pokazali karakter i srce. Nije dobro kada trener to kaže, ali iskreno ni sam ne znam kako smo se vratili. Nije da smo nešto spektakularno odigrali. Ušao sam u svjestan rizik ostavljanjem Gizdavčića u igri. Njemu je neprocjenjivo iskustvo za nadam se sutra igre u prvoj momčadi što je gotovo cijelo drugo poluvrijeme odigrao s četiri faula. Tonći Lisica je igrač na kojeg vjerojatno najviše vičem na utakmicama i treninzima i posebno mi je drago zbog njega. Neka mu to bude poticaj za još veći rad. Za osvajanje turnira sada trebamo dobiti Partizan. Nadam se da će biti još više gledatelja i da ćemo novom pobjedom osvojiti turnir - rekao je Splitov trener Mile Karakaš.

Bit će zanimljiv rasplet, Partizanu treba pobjeda od 24 i više koševa razlike kako bi osvojio prvo mjesto, bilo kakva pobjeda Beograđana donosi titulu Budućnosti (uvjet je da Budućnost pobijedi Bayern). Što se Splita tiče sve je jasno, unatoč tome što ima obje pobjede mora pobijediti i u trećoj utakmici kako bi osvojio 5. HEP turnir prvaka Europe. Za Split su igrali Bulić, Gizdavčić 8, Štambuk 2, Barac 5, Rogošić, T. Lisica 10, Putnik 9, Perkušić 12, Kohout, Šarić 30, Šantić, Botica.

U drugoj utakmici 2. kola Partizan je svladao Bayern s 77:68.

Bit će zanimljivo posljednjeg dana turnira, u 14.30 sati sastaju se Budućnost i Bayern, slijede natjecanja u tricama i zakucavanju, a u 17 na parket će Split i Partizan. Poseban začin posljednjoj utakmici dati će i "Žutke", Splitova plesna skupina, koja je oduševila u premijernom nastupu, dolazi bodriti juniore i pokazat će veliki dio svog repertoara. Ulaz je slobodan.