3x3 košarka
Hrvatska
Lito od košarke ponovno stanuje u Tribunju

Lito od košarke ponovno stanuje u Tribunju

Autor: Z.D. Photo: Lito od košarke

Očekuje se oko 30 000 sudionika i posjetitelja

Još jedno izdanje projekta "Lito od košarke“ koji se održava od 1996. godine, održat će za vrijeme ljetnog odmora učenika od 17.07. do 26.08.2023., u mjestu Tribunj kod Šibenika kao najbolja moguća kombinaciju sadržaja obilja dobre akcije za djecu i mlade od 6 do 17 godina, za ljubitelje košarke, druženja, igre i zabave a sve uz poruku širenja zamisli o pravednoj igri, toleranciji i jednakosti među djecom i mladima iz različitih zemalja u živahnom i opuštenom ljetnom ugođaju autentičnog dalmatinskog mjesta, čime će se zasigurno obogatiti turistički sadržaj mjesta Tribunj i Šibensko-kninske županije te pomoći u povezivanju svih košarkaških klubova, košarkašica i košarkašai, sportskih i košarkaških institucije, sportske i industrije zdrave hrane, što bi istovremeno moglo ostaviti trajno nasljeđe u zajednici.

TRI PROJEKTNE BESPLATNE AKTIVNOSTI  ZA SVU ZAINTERESIRANU DJECU I MLADE

„Lito od košarke“ sadržavati će tri projektne aktivnosti: 3KA – Tribunjska ljetna košarkaška akademija, S3X3B – Škver Tribunj 3x3 košarka i 3BF – Tribunjski festival košarke. a svaku od aktivnosti će pratiti niz kreativnih i edukativnih radionice iz područja kinezilologije, psihologije, komunikologije, nutricionizma i drugih korisnih područja koje će biti potpuo besplatne za svu zaintersiranu djecu i mlade.

PET TJEDANA AKADEMIJE I PET TURNIRA U 3X3 KOŠARCI

Projekt počinje u ponedjeljak 17.07., tribunjskom ljetnom košarkaškom akademijom na mjesnom košarkaškom terenu uz područnu školu gdje će se organizirati svakodnevna poduka košarke za djecu od 6 do 16 godina uz vodstvo stručnih trenera košarke. Planirano je ukupno pet tjedana akademije a svaki tjedan će obilježiti turnir u 3x3 košarci, petkom u staroj tribunjskoj jezgri na otoku preko mosta na mjesnom trgu Škver u autentičnom dalmatinskom okruženju. Na turnirima će moći sudjelovati svi polaznici i polaznice 3KA kao i najmlađi košarkašice i košarkaši iz bližeg okruženja te svih krajeva Hrvatske i inozemstva. Svaki turnir će se igrati u četiri kategorije, zaključno za uzrast do 16 godina ili rođene 2007. godine.

TRIBUNJSKI FESTIVAL KOŠARKE KRAJEM KOLOVOZA

Nakon posljednjeg tjedna akademije i turnira, projekt će zatvoriti svoja vrata, Tribunjskim festivalom košarke od 19. do 26. kolovoza 2023. godine na također iznimno frekventnoj i atraktivnoj lokaciji uz tribunjsku marinu na otvorenoj tribunjskoj areni s preventivnom podlogom za igru.

Na festivalu će se svakodnevno odigravati revijalne košarkaške utakmice u gotovo svim mlađe dobnim uzrastima a moći će sudjelovati momčadi iz košarkaških klubova bližeg okruženja, iz cijele Hrvatske i inozemstva te polaznici tribunjske ljetne košarkaške akademije, koji će uz još niz iznenađenja i atraktivnih sadržaja i obilje predobre glazbe DJ-a festivala zabavljati sve posjetitelje u osmodnevnoj proslavi košarke.

OKO TRIDESET TISUĆA OČEKIVANIH SUDIONIKA I POSJETITELJA

Uz zajedničke napore Turističke zajednice Općine Tribunj, Općine Tribunj te mjesnog Košarkaškog kluba Gajeta Tribunj i organizatora projekta, Košarkaškog kluba Vučići te zajednička ulaganja svih dionika, u projektu „Lito od košarke“ moglo bi sudjelovati više od 1800 najmlađih košarkašica i košarkaša dobnog uzrasta od 6 do 17 godina, oko stotinjak sudionika iz plesnih i zabavnih skupina te stručnih osoba koje će sudjelovati u realizaciji događanja (kineziolozi, psiholozi, sociolozi, komunikolozi, nutricionisti, košarkaški treneri…), a u 42 dana trajanja očekuje se ukupno oko  trideset tisuća posjetitelja, domaćih i stranih turista te ljudi iz Tribunja i bližeg okruženja.

https://litoodkosarke.com/