Hrvatska
Longin: Normalno je da zaštitimo klub, nadam se da priča još nije završena

Longin: Normalno je da zaštitimo klub, nadam se da priča još nije završena

Autor: Paulo Sarić

Sportski direktor Zadra donosi nove detalje košarkaške priče dana i otkriva novo ime u kombinacijama…

Unatoč visokoj temperaturi i sparnom vremenu, u Zadru je danas bilo – burno. Uzroci, naravno, leže u raspletu, ili pak zapletu situacije s ponajboljim igračem dalmatinskog abaligaša Ivom Ivanovom koji je iznenadio veliki broj košarkaških zaljubljenika izjavom da karijeru neće nastaviti u matičnom klubu.

Cijela se priča zakuhala oko podneva, a nakon nekoliko sati šutnje i „kupovanja vremena“ sa svih strana sportski direktor KK Zadar Branimir Longin potvrdio je ono o čemu smo pisali prije nekoliko sati i otkrio gdje je čitava priča zapela.

- Zapelo je oko klauzule. Mislim da je normalna stvar da zaštitimo klub – izjavio je Longin koji se nada da još uvijek postoji šansa da dođe do dogovora.

Situacija je jasna. Ivanov želi ugovor na dvije godine, a Zadar ne želi riskirati da mu se ponovi situacija da plaća ozlijeđenog igrača i da pritom – mora dovoditi zamjenu.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Kompromisa je, valja i to reći, bilo na obje strane pa je tako jedan jedna od najvećih uzdanica Aramisa Naglića iz prošle sezone uspjela ispregovarati automobil na korištenje. Klub je, pak, pristao ublažiti klauzulu i ponuditi ugovor po formuli 1+1 pod uvjetom temeljitog liječničkog pregleda prije aktiviranja druge sezone.

- Iako to inače ne radimo s domaćim igračima izišli smo mu u susret s automobilom. Zaista ga želimo, zaista ga želim, drag mi je i kao igrač i kao osoba te se nadam da priča još uvijek nije završena.

Iako početak prijelaznog roka i nije najslavnije počeo za dalmatinski klub, kontakata s potencijalnim igračima ima na gotovo svakodnevnoj bazi. Jedno od imena koje je isplivalo posljednjih dana je ono aktualnog hrvatskog prvaka i olimpijca iz Rio de Janeira Marka Arapovića kojemu je na kraju sezone istekao ugovor s Cedevitom.

- Radi se o zanimljivom mladom igraču – rekao je sportski direktor Zadra potvrdivši da je kontakta bilo. No, oni su posljednjih dana bili stavljeni na čekanje jer se očekivao potpis Ive Ivanova.

Arapović je gotovo čitavu prošlu sezonu proveo oporavljajući se od ozljede koljena, a takve su situacije uvijek dvosjekli mač.

- Nije me toliko zabrinula situacija s ozljedom – odagnao je te bojazni Longin – no, ne bi bilo pošteno na nj stavljati prevelik teret.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dok se u klubu nadaju da će se Ivanov ipak predomisliti, vrijedi spomenuti da Zadar na toj poziciji ima i Domagoja Vukovića kojeg je izbornik Anzulović hvalio za vrijeme reprezentativnih priprema. Visoki je Riječanin nekoliko puta zabljesnuo u back-up ulozi prošle sezone i pokazao potencijal za veću minutažu.

No, priču s Arapovićem ne treba zaključivati.

Kao, uostalom, ni onu s dvojicom iskusnih Zadrana, kapetanom Šimom Špraljom i Jakovom Vladovićem. Proteklih se dana moglo čuti da rasplet situacije naginje prekidu suradnje, no konačnu će riječ, kako to i spada, imati novi trener.

- Volio bih da o tome odluči novi trener, kao što je bio slučaj i s Lovrom Bašićem. Pipan dolazi u ponedjeljak te će on biti taj koji će procijeniti trebaju li mu – zaključio je sportski direktor KK Zadar na kraju uzbudljivog košarkaškog dana.