Hrvatska
Tko se jednom opeče i na hladno puše! Otkrivamo gdje je zapelo u dogovoru Ive Ivanova i KK Zadar

Tko se jednom opeče i na hladno puše! Otkrivamo gdje je zapelo u dogovoru Ive Ivanova i KK Zadar

Autor: Paulo Sarić

Priča ide dalje…

Nakon što je jutros Zadrom glasno odjeknula informacija da od dogovora kluba s Ivom Ivanovom neće biti ništa, iz neslužbenih smo izvora dobili pojašnjenje situacije. Prema provjerenim informacijama s kojima raspolažemo problem nisu predstavljali financijski uvjeti već – klauzula u slučaju ozljede.

Svima je poznato da KK Zadar nije u bajnoj financijskoj situaciji, kao i da nova uprava pokušava ozbiljnije pristupiti tom problemu i ako već ne sanirati postojeće, makar ne raditi nove dugove te se, prema informacijama s kojima raspolažemo, željela zaštiti u slučaju ozbiljnije ozljede svog ponajboljeg igrača.

Sporna nije bila ni duljina ugovora koji je trebao biti potpisan na dvije godine, niti logistički uvjeti, no Zadar je želio zadržati mogućnost raskida ugovora u slučaju ozljede koja bi Ivanova na duže vrijeme odvojila od parketa.

Poučeni iskustvom iz prošle sezone u kojoj su na nekoliko mjeseci ostali bez drugog iskusnog Zadranina Jakova Vladovića koji se nakon ozljede dugo vraćao, čelni su ljudi kluba htjeli imati mogućnost raskida ugovora u slučaju ozljede koja bi Ivanova na više od četiri mjeseca odvojila od terena.

Prema informacijama s kojima raspolažemo iskusnom je visokom igraču ponuđena opcija prema kojoj bi mu se u tom nesretnom slučaju isplatile - dvije plaće.

Vuk sit, a ovce na broju, smatrali su u KK Zadar i nadali se da će se iskusni Ive Ivanov na koncu predomisliti.

Kako sada izgleda – prevarili su se i ostali bez bitnog igrača.