Hrvatska
Regija
Loš start Mazalina u Sparsima, odličan Sparsa u ABA 2 ligi; Ivanov se iskazao u pobjedi MZT-a

Loš start Mazalina u Sparsima, odličan Sparsa u ABA 2 ligi; Ivanov se iskazao u pobjedi MZT-a

Autor: Branko Tabak

Druga ABA liga jučer je donijela pregršt uzbuđenja.

Uvjerljivi Split i slomljeni Zrinjski uveli su nas u drugu sezonu Druge ABA lige. Osim slavlja Žutih na Gripama i potopa Zrinjskog u Mostaru jučerašnji je dan donio još tri utakmice prvog kola. MZT je svoju prvu sezonu u drugorazrednom regionalnom natjecanju otvorio domaćom pobjedom protiv Heliosa 92-79. Nakon lošije prve četvrtine Makedonci su preuzeli inicijativu i u sljedeće dvije riješili pitanje pobjednika.

Vrlo dobru utakmicu odigrao je dojučerašnji igrač Zadra Ive Ivanov koji je u pobjedi sudjelovao s 13 poena, 7 skokova, 2 osvojene lopte i jednom asistencijom.

Novak u ligi OKK Spars iz Sarajeva je napravio veliko iznenađenje pobjedom u Čačku kod Borca 80-84. Nažalost, Lovro Mazalin je u svom debi nastupu za sarajevski klub ostao na nuli. Za nešto više od 11 minuta provedenih na parketu izgubio je dvije lopte, samo jednom neuspješno šutnu na koš te tri puta dohvatio loptu u skoku.

OKK Spars - Foto: (Borac-Duško Radišić)

Vrlo uzbudljiva je bila utakmica između Lovćena i Rogaške. Đukanović je 34 sekunde prije kraja tricom doveo domaćine u prednost 72-71, a Davis u dva sljedeća napada promašio tricu i dvicu pa su bodovi ostali u Cetinju.