Hrvatska
Regija
Loša treća četvrtina gurnula Cibonu prema novom porazu

Loša treća četvrtina gurnula Cibonu prema novom porazu

Dobra igra Novačića ostala bez nagrade.

U 12. kolu ABA lige Cibona je u Baru izgubila od Mornara rezultatom 81-73.

Košarkaši Cibone vodili su na poluvremenu sa 44-41, ali su Barani treću četvrtinu dobili sa 20-11 i tako preokrenuli utakmicu.

Kod Cibone je daleko najbolji bio Ivan Novačić sa 23 poena, a uz njega je jedini dvoznamenkasti bio Toni Katić sa 10 poena.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitke Mornaru na pobjedi. Moja ekipa je odigrala dobro večeras. Ta treća četvrtina nas je koštala - 20 laganih poena bez obrambene reakcije. Tu smo pustili Mornaru da se odlijepi. Zadnju četvrtinu smo se digli, došli na -1 i tad su 2 napadačka skoka Harrisa i Šehovića presudila susret. Imali smo veliku šansu, no nismo uspjeli. Imamo svojih problema što se tiče izostanaka, ali borit ćemo se do kraja. Igramo još s Cedevitom doma do kraja kalendarske godine, idemo se spremiti i pokušati iznenaditi jednu ekipu iz tog višeg ranga.

Mihailo Pavićević, trener Mornara:

Očekivao sam ovakvu utakmicu iz dva razloga. Prvi je taj da je ekipa Cibone kvalitetna ekipa i izuzetno vođena od kolege Velića. Igrali su večeras bez ijednog stranca što je za svaku pohvalu i vidjeli ste koliko su nas namučili. Drugi je razlog naše putovanje iz Tenerifa. To nas je izbacilo iz trenažnog ritma. Nismo imali ni svježine ni ideje u napadu. Dobro je što smo pored ”konfuzne” igre, uz 19 izgubljenih lopti, dobili utakmicu. Ušli smo u ”mirnu luku” koja će nam omogućiti da igramo rasterećenije i nadam se kvalitetnije. 

MORNAR BAR – CIBONA 81-73  (16-16, 25-28, 20-11, 20-18)

MORNAR BAR – CIBONA KOMPLETNA STATISTIKA

Sljedeću utakmicu Cibona igra s Cedevitom Olimpijom u Draženovom domu u nedjelju, 29.12. u 12.00 sati.