Hrvatska
Lovre Bašić iz Dalmacije u Slavoniju

Lovre Bašić iz Dalmacije u Slavoniju

Autor: Teo Cilar

Osječani će uživati u dalekometnim tricama i atraktivnim asistencijama.

Zadarski razigravač Lovre Bašić (25, 189 cm) u novoj će sezoni nositi dres Vrijednosnica Osijek. Nakon završetka prošle sezone bilo je jasno da do nastavka suradnje između Lovre i KK Zadar neće doći pa smo s nestrpljenjem čekali vijest kamo će sletjeti atraktivni bek.

Danas je riješena i ta dilema, a sada već bivši kapetan KK Zadar je s Vrijednosnicama Osijek potpisao ugovor na godinu dana. Prošle je sezone u HT Premijer ligi bio na prosjecima od 6.4 poena, 4 asistencije i 1.6 skokova za 21 minutu provedenu na parketu. 

 - Drago mi je da sam postigao dogovor sa Vrijednosnicama Osijek i što ću surađivati sa trenerom Domagojem Kujundžićem. Nadam se uspješnoj sezoni u svim natjecanjimarekao je Lovre.

Zadovoljstvo potpisom Bašića nije krio trener Domagoj Kujundžić.

- Potpisali smo mladog i potentnog igrača sa jako puno utakmica i liga u nogama. On mi je bio želja od početka prijelaznog roka i sretan sam što ću ga imati u timu. Smatram da sav svoj potencijal još nije u potpunosti pokazao i da bi mu predstojeća sezona mogla biti prekretnica u karijeri, na obostrano zadovoljstvo.

Prije Bašića, Vrijednosnice Osijek su u svoje redove dovele Antonia Jordana, Domagoja Čorića Gracina Bolonga Bakumanya.