Europa i Svijet
Hrvatska
Luka Božić ostavio solidan dojam u Trevisu

Luka Božić ostavio solidan dojam u Trevisu

Prvi dan Adidasova kampa.

Jučer je započelo 15. izdanje Adidasova Eurocampa, jedinog službenog okupljanja najboljih mladih košarkaša uoči NBA drafta izvan SAD-a.

Nakon zagrijavanja i upoznavanja sa osnovama rada prvi su na teren istrčali igrači dodijeljeni timovima Rapotorsa i Wizardsa. U sastavu kanadskog kluba našao se i prošlosezonski košarkaš Zagreba, Luka Božić, dok mu je suigrač bio talentirani Crnogorac Aleksa Ilić. U momčadi suparnika bila su dva igrača Mega Leksa, Kostja Mushidi i Marko Tejić, te mladi bosanskohercegovački reprezentativac Amar Gegić. Božić je za 13 minuta prvoga susreta zabio tri koša uz tri skoka, dok je njegov suigrač iz Budućnosti sa osam poena bio najbolji strijelac svoje momčadi. Tejić se za 13 minuta na parketu nije upisao u strijelce, dok je Gegić završio sa po dva poena i asistencije, te jednim skokom.

Nakon pauze zbog govora i druženja s jednim od najboljih europskih košarkaša posljednjih desetljeća i predsjednikom Ruske košarkaške federacije, Andrejom Kirilenkom, na teren su istrčale U-20 reprezentacija Slovenije i odabrana momčad američkih srednjoškolaca. Slovenci, iako nekoliko godina stariji, nisu bili na razini svojih prekooceanskih suparnika što i ne čudi ako znamo da je u Treviso došlo 11 od 20 najbolje rangiranih američkih srednjoškolskih košarkaša. Jedini vrijedan spomena u reprezentaciji susjedne države bio je bivši igrač Cibone Žan-Mark Šiško koji je zabio 17 koševa.

Zatim su na teren izišle selekcije Mavericksa, u kojoj se našao srbijanski bek Ognjen Jaramaz, i Timberwolvesa, sa Džananom Musom u sastavu. Musa je za 29 minuta na parketu ubacio šest koševa uhvativši i četiri skoka, a oduševio je Francuz Abdoulaye N'Doye koji je ubacio osam poena, ali se istaknuo izvrsnom obranom na protivničkim bekovima. Jaramaz je za 13 minuta ostao bez učinka.


Na kraju smo svjedočili utakmici europske All-star momčadi koja je odmjerila snage protiv ponajboljih američkih igrača. Među odabranim Europljanima svoje mjesto su našli Luka Božić i Amar Gegić te su ostavili puno bolji dojam nego u prvom susretu. Božić je za 18 minuta zabio sedam poena uz po četiri skoka i asistencije, dok je Gegić za 26 minuta ubacio osam koševa dodavši i tri asistencije.

Danas je na rasporedu drugi dan kampa, a glavne poslastice su na rasporedu u 15 i 17.30h kada će na teren prvo najbolji europski kadeti, da bi poslije gledali susret između All-star momčadi i selekcije SAD-a. Sve utakmice možete gledati uživo ovdje.