Intervjui
Luka Šamanić o reprezentaciji, doigravanju, ljetu, kampu Cedevite Junior na kojem je i sam sudjelovao...

Luka Šamanić o reprezentaciji, doigravanju, ljetu, kampu Cedevite Junior na kojem je i sam sudjelovao...

Autor: PR Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Brzopotezni intervju s Lukom Šmanićem

Koji su ti planovi i očekivanja u vezi aktivnosti oko reprezentacije?

Igrati za reprezentaciju uvijek mi je posebna čast i ponosan sam na svaku priliku u kojoj mogu predstavljati Hrvatsku. Za ovo ljeto, komunikacija s izbornikom je najbitnija, a njegovi planovi najvažniji. Ako će mi se ukazati prilika, nadam se da ću je iskoristiti na najbolji mogući način.

NBA playoff je u tijeku, pratiš li posebno određene momčadi?

Moji favoriti su Celticsi ili Timberwolvesi. Obje ekipe imaju sjajan sastav, talentirane pojedince te igraju vrlo dinamičan i timski stil košarke koji mi osobno odgovara.

Pratiš li Euroligu te tko je tvoj favorit?

Redovito pratim Euroligu koja po meni svake sezone raste u kvaliteti, atraktivnosti i popularnosti. Moj favorit u Euroligi je Real Madrid. Stvarno su impresivna ekipa i jako mi se sviđa kako ih Musa i Hezonja predvode.

Foto: Budućnost VOLI 

Što kažeš sezonu FAVBET Premijer lige?

Iako nisam uspio detaljno pratiti hrvatsko prvenstvo ove sezone, moram izdvojiti Zadar. Mislim da su stvarno najveći favorit prvenstva, a i sezona u regionalnoj ligi im je bila dobra – jedino im je možda nedostajao iskorak u ABA playoffu.

Također, drago mi je vidjeti kako se dobro razvijaju neki mladi igrači, posebno u Cedeviti Junior. Vidi se kako kroz njihovu školu košarke svake godine prolazi mnogo talentiranih igrača, a klub je sad stvarno poznat po svojoj sposobnosti da otkiva i razvija igrače.


Znamo da si i sam bio na Cedevita junior ljetnom kampu pa nas zanima kakva sjećanja imaš na ta iskustva?

Da, dva puta sam sudjelovao na Cedevita Junior kampu i oba odlaska bila su izuzetno korisna za moj košarkaški razvoj. Tamo sam kroz različite trenerske metode, stilove i vježbe unaprijedio svoje razumijevanje igre. Kampovi su bili edukativni, s mnogo predanosti radu na tehničkim vještinama i osobnom razvoju. Naravno, bilo mi je i zabavno pa sam upoznao nove prijatelje, a to je neprocjenjivo.

Koja je tvoja poruka mladim igrači(ca)ma o tome kako napredovati izvan sezone?

Najbolja poruka koju sam ja jednom dobio je da treba puno, puno rada da bi došao tamo gdje želiš. Ciljevi trebaju biti visoko postavljeni, ali najvažnije pitanje jest koliko smo spremni žrtvovati da bi došli do tog cilja? Ljeto je vrijeme za odmor i uživanje, ali svi koji žele napraviti velike stvari moraju biti fokusirani na rad.


Koji su ti planovi za ljeto i sljedeću sezonu?

Nakon što se dobro odmorim i oporavim od naporne sezone, posvetiti ću se intenzivnom treniranju. Što se tiče kluba u kojem ću nastaviti karijeru, još uvijek nisam siguran, no cilj mi je maksimalno iskoristiti ovo razdoblje kako bih u sezonu ušao u najboljem mogućem izdanju.