Hrvatska
Regija
Luka Tomas napustio KK Zadar

Luka Tomas napustio KK Zadar

Autor: Paulo Sarić Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

S najmlađim bratom Tomas dogovoren je sporazumni raskid ugovora.

U pravom malom moru vijesti koje su jutros stigle iz KK Zadar ispod radara je prošla ona o raskidu ugovora s 19-godišnjim Lukom Tomasom. Mladi je bek u Zadar stigao prije nešto više od dvije godine iz križevačkog Radnika, a nakon prve sezone provedene većinom u juniorskoj momčadi u siječnju je otišao na posudbu u Zagreb u redove momčadi iz Trnskog gdje je stigao kao zamjena za Martina Junakovića.

U njegove cipele nije uspio u potpunosti uskočiti, ali je s prosjecima od 11,5 koševa i 4,5 skokova po utakmici pružao dobre partije, a u sjećanju ostaje utakmica protiv Cibone kojoj je ubacio 16 poena uz vrlo dobar šut iz igre.

Nakon povratka u Zadar nadao se većoj minutaži u prvoj momčadi, no nije se uspio nametnuti ni treneru Pipanu niti Anti Nazoru pa je prije nekoliko dana napustio zadarski klub.

- Dogovorili smo sporazumni raskid ugovora s Lukom Tomasom. Bila je to ponajviše njegova želja da ode. Nije vidio prostor za velike minute i dogovorili smo sporazumni prekid suradnje. To još uvijek nije gotovo, ali će danas ili sutra biti pravno riješeno – izjavio je sportski direktor KK Zadar Branimir Longin.