Hrvatska
Regija
Žorić na predstavljanju: „Nisam došao u Zadar da budem drugi!“

Žorić na predstavljanju: „Nisam došao u Zadar da budem drugi!“

Autor: Paulo Sarić

Potpis za klub iz rodnog grada ispunjenje je Žorićevih dječačkih snova.

Priča koja se kotrljala još od ljeta prije nekoliko dana dobila je svoj službeni završetak. Luka Žorić prošlu je subotu postao igrač KK Zadar, a danas je i predstavljen navijačima dalmatinskog kluba.

- Ispunio sam dječački san i drago mi je što sam tu. Nadam se da ćemo igrati dobru košarku i ispuniti želje navijača. Prerano je za govoriti o očekivanjima prije nego napravim prvi trening. Već sam rekao da trebamo početi igrati dobru košarku te napredovati kao ekipa i na temelju toga će doći rezultati. Ambicije su najveće u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nisam ovdje došao da budem drugi! Da budem drugi u ičemu. To je teško breme i možda je to hrabro reći, ali ja ne znam drugačije – rekao je donedavni hrvatski reprezentativac koji bi trebao biti veliko pojačanje za Zadrane u nastavku sezone.

Iskusni centar rođen prije 34 godine u Donatovom gradu karijeru je počeo u KK Sonik Puntamika, a svoj je procvat doživio u Zagrebu u najljepšim danima kluba iz Trnskog. Nakon nekoliko inozemnih sezona tijekom kojih je nosio dres Unicaje i Fenera 2015. se vratio u Hrvatsku, ovaj put u redove Cedevite, da bi prošlu sezonu proveo u Savskoj noseći dres Cibone.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Tamo ga je trenirao sadašnji strateg Zadra Ante Nazor koji je prošle sezone napravio solidan posao s 'Vukovima' koji su nakon jako lošeg starta sezone igrali dva domaća finala pritom oba put porazivši Zadrane.

 - Imam samo najbolja iskustva. Otkad je došao pričali smo o mom dolasku u Zadar i drago mi je što će mi on biti trener – rekao je Žorić koji bi svoj debi mogao imati već u petak - to je trenerova odluka. Ja sam na raspolaganju od sada pa nadalje. Njegova je odluka koliko ću igrati. Nastojat ću dati sve od sebe. Sigurno da nisam u najboljoj igračkoj formi, fizički sam trenirao i radio, no ne mogu reći da sam spreman za igru. Ovo je nova ekipa i nisam trenirao s njima. Trebat će nam neko vrijeme da se posložimo.

O dolasku velikog pojačanja riječ-dvije kazali su i čelni ljudi zadarskog abaligaša.

- Drago nam što je Luka s nama. I na početku sezone je bilo kontakta, no nismo se uspjeli dogovoriti.  Luka je sad tu i svi smo sretni. Treba početi igrati dobru košarku, treba trenirati i svaku utakmicu ići kao da je zadnja i nadam se da će to dovesti do dobrih igara i pobjeda – kratko je kazao Branimir Longin na kojeg se nadovezao i direktor zadarskog kluba Željko Žilavec.

- Volio bih da svi mislimo što i Luka. Počevši od svlačionice pa nadalje. Lijepo je rekao, a to nam nedostaje, da nije došao biti drugi. U tom bih duhu volio da cijela svlačionica, dvorana i grad dišu kao jedno, da upremo i budemo pozitivni. Nitko nema čarobni štapić pa tako ni trener, igrači ili sam Luka. Ali volio bih da naše ponašanje bude na tom tragu.

Ugovor je potpisan do kraja sezone, a Žorić bi svoj debi trebao imati već u petak protiv Petrol Olimpije.