Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Madridski Suton

Madridski Suton

Autor: Paulo Sarić

Bivši igrač Cedevite i Cibone potpisao je novi jednogodišnji ugovor.

Iskusni hrvatski centar, 31-godišnji Goran Suton, produžio je ugovor s Estudiantesom na još jednu godinu, prenose službene stranice španjolskog kluba. Suton je u Madrid došao iz Joventuta u kojemu je proveo prethodne dvije sezone.

Rođeni Sarajlija veći je dio djetinjstva proveo u Gornjem Milanovcu u Srbiji kod majčine rodbine, da s 13 godina preko Sarajeva otišao u SAD-a. Košarkom se počeo baviti vrlo rano, te je kao dijete nastupao za U-14 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ozbiljniju karijeru je započeo na sveučilištu Michigan State na kojemu se zadržao četiri godine tijekom kojih je izrastao u lidera Spartansa te je odveo svoju momčad do finala NCAA lige. Na NBA draftu 2009. godine izabran je od strane Utah Jazza 50. pickom, no nije dobio priliku zaigrati u najjačoj ligi.

Prvi europski angažman imao je u ruskom Spartaku iz Sankt-Peterburga, da bi preko Angelico Bielle došao u redove Cibone. Pod Tornjem se zadržao samo jednu godinu u kojoj je osvojio naslov državnog prvaka prije negoli je prešao u gradskog rivala Cedevitu s kojom 2014. osvaja svoj drugi naslov prvaka Hrvatske. Prije tri godine je potpisao dvogodišnji ugovor s Joventutom po čijem je isteku prešao u Estudiantes zajedno s trenerom Salvom Maldonadom.




- Kontinuitet je bitan za konsolidaciju i napredak projekta. Suton je integralni dio Movistar Estudiantesa. Vrlo smo zadovoljni što možemo nastaviti s bitnim igračem iz prošle sezone. Prve je godine napravio izvrstan posao, posebno kad je bilo najpotrebnije te je završio sezonu na visokom nivou. Nastavak suradnje s igračem poput Sutona garantira stabilnost – kazao je trener Estudiantesa za službene stranice kluba.

Suton je treći igrač kojeg je madridski sastav osigurao za narednu sezonu, nakon Omara Cooka i Nika Canera-Medleyja. Ugovor s hrvatskim centrom koji je prošle sezone prosječno ostvarivao 8.6 koševa i 6.2 skoka po utakmici potpisan je na još godinu dana.