Hrvatska
Majstorica ili prvi finalista? Odgovor stiže večeras

Majstorica ili prvi finalista? Odgovor stiže večeras

Autor: KK Cedevita Junior/KK Split Photo: KK Split

Cedevita Junior - Split

U drugoj utakmici polufinalne serije HT Premijer lige, Cedevita Junior će u utoraka u Domu sportova dočekati momčad Splita.

Ove sezone Cedevita Junior pruža dobar otpor prvoplasiranom Splitu, nakon što su ih savladali u tri susreta, momčad Damira Mulaomerovića se u subotu dobro držala na Gripama. Žuti su se tek uspjeli odvojiti na veću razliku u posljednjoj četvrtini, a u Zagrebu im sigurno neće biti lako protiv Cedevite Junior koja igra polufinalne prvenstva Hrvatske po prvi puta u klupskoj povijesti.

Susret je zakazan za utorak, 23. svibnja s početkom u 20 sati u Domu sportova. Cijena ulaznice je 5 eura, a blagajna će se otvoriti sat vremena prije početka utakmice (19 sati). Oni koji nisu u mogućnosti doći do Doma sportova i uživati u dobroj košarci će moći pratiti utakmicu putem Sportske televizije.

“U utorak se sigurno nećemo predati, veliki dio utakmice u subotu smo se držali korektno bez obzira na to što Split ima određenu širinu i prednost na unutarnjim pozicijama. U nekom momentu smo držali prednost s igrom koja je bila ispod našeg prosjeka. Ako podignemo našu igru i energiju mislim da možemo vratiti seriju u Split, trebat će nam puno koncentracije i energije, dat ćemo sve od sebe”, istaknuo je trener Cedevite Junior Damir Mulaomerović.

“Treba biti objektivan i reći da smo u subotu odigrali lošu utakmicu, ali mislim da je ovo serija gdje imamo još vremena za povratak. Trebamo odigrati kako smo se pripremali za ovu prvu utakmicu, puno čvršće ispod svog koša i puno brže u napadu. Ja sam siguran ako odigramo kako znamo onda se vraćamo u Split na tu zadnju utakmicu”, najavio je susret dvostruki prvak Europe Kruno Simon.

U prvoj utakmici Žuti su sveli goste na 68 ubačenih poena, obrana je ono na čemu je trener Srđan Subotić temeljio put prema pobjedi.

“Pripremamo se kao i za prvu utakmicu. Bit ćemo maksimalno fokusirani, svjesni smo da će Cedevita tražiti put prema produžetku serije. Bit će bolji nego u Splitu, u prvoj utakmici. Mi moramo biti koncentrirani, ovakva ekipa poput Cedeviti prihvati svaku priliku koju joj ponudiš. Igramo doigravanje, moraš igrati dobru obranu ako želiš pobijediti, posebno kada igraš protiv talentirane ekipe kakva je Cedevita. Idemo jednu po jednu utakmicu i pokušat ćemo doći što dalje”, rekao je Splitov trener Srđan Subotić.

Tonko Vuko bio jedan je od najvažnijih igrača Splita u obrambenoj formaciji.

“Nadamo se da ćemo sve riješiti u drugoj utakmici, za to ćemo morati ponoviti igru iz ove splitske utakmice, posebno u obrambenom dijelu. Atmosfera u ekipi je odlična, došli smo tamo gdje smo htjeli biti”, kazao je Vuko.