Europa i Svijet
Regija
Malo poznato: Nikola Vučević je kao tinejdžer preživio stravičnu željezničku nesreću

Malo poznato: Nikola Vučević je kao tinejdžer preživio stravičnu željezničku nesreću

Životna priča NBA zvijezde.

Malo ljudi zna kako su 23. siječnja 2006. godine tada 15-godišnji crnogorski reprezentativac i NBA zvijezda Nikola Vučević I njegov otac jedva izvukli živu glavu u stravičnoj željezničkoj nesreći na Bioču, u kojoj je poginulo 47 ljudi, a više od 200 ih je ozlijeđeno, piše tportal.

 Vlaku su otkazale kočnice i samo zahvaljujući ludoj sreći današnja zvijezda Crne Gore ostala je na životu…O tom groznom danu, panici u vlaku i stravičnoj nesreći Vučević, koji se vraćao u Bar iz košarkaškog kampa u Kolašinu, jednom je prilikom američkim novinarima ispričao:

'Svaki put kada vidim vlak, pomislim na tu nesreću', kazao je Nikola, dodavši:

'Imao sam puno sreće. Bilo je zastrašujuće! U tim trenucima ne znaš hoćeš li ostati živ. Od toga dana na život gledam iz potpuno drugog kuta, puno ga više cijenim i ne uzimam ga zdravo za gotovo', iskren je bio 26-godišnji Nikola, a sjeća se svih detalja, pa tako i trenutka kada je vlak, jureći više od 100 km/h, izletio iz tračnica. Srećom, vagon u kojem su bili on i otac nije se prevrnuo…

'Ne znam koliko dugo sam ostao ležati u vagonu. Bio sam izgubljen, boljela su me ramena i imao sam nekoliko posjekotina. Kada sam došao sebi, prvo sam potražio oca i kada sam shvatio da je dobro i da pomaže drugim ljudima, pao mi je kamen sa srca. Zaustavili smo se na samo nekoliko metara od Morače, na mjestu gdje je provalija od oko 30 metara, i nema šanse da bismo preživjeli taj pad', ispričao je Nikola Vučević.