Europa i Svijet
Hrvatska
Mario Hezonja je novi igrač Barcelone

Mario Hezonja je novi igrač Barcelone

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

Ni Real, ni Partizan...

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja sa svojim je Real Madridom odigrao odličnu klupsku sezonu, bio MVP Eurolige za mjesec prosinac, odigrao finale Eurolige i sada osvojio Ligu Endesa, poznatiju pod nazivom ACB liga, odnosno španjolsko prvenstvo.

No, ugovor s Realom je istekao, šuškalo se o obnovi s kraljevskim klubom, šuškalo se i o mnogim drugim klubovima, uključivši i povratak u SAD, no danas je pak, najprije u španjolskom dnevnom tabloidu Marci, objavljeno kako je Mario potpisao novi četverogodišnji ugovor s klubom o kojem se do sad nije govorilo, glavnim španjolskim suparnikom Reala – Barcelonom. Vijest je poprilično odjeknula sportskim medijima, no mi smo sigurni da će košarkaški zablistati u svakoj sredini u kojoj se nađe.

Mario je važan kotačić hrvatske reprezentacije koja ga uskoro očekuje na pripremama za Olimpijski kvalifikacijski turnir. Prve će utakmice s reprezentacijom odigrati u Opatiji na međunarodnom turniru protiv Poljske i Brazila 23. i 26. lipnja, a potom slijedi borba za Olimpijske igre u Pireju od 2. do 7. srpnja.