Hrvatska
FOTO: Mario Hezonja posjetio polaznike kampa Košarkaške Akademije Mrav

FOTO: Mario Hezonja posjetio polaznike kampa Košarkaške Akademije Mrav

Autor: Teo Cilar Photo: Basketball.hr - Alen Galović-Shpiro

Polaznike kampa Akademije Mrav oduševio hrvatski reprezentativac.

Tradicionalni košarkaški kamp u organizaciji Košarkaške Akademije Mrav startao je u nedjelju 10. srpnja u prekrasnoj međimurskoj oazi, Termama Sveti Martin. Kamp će trajati do subote 16. srpnja, a djeca su podijeljena u dvije grupe, mlađu i stariju. Sudionici kampa dolaze iz Zagreba, Međimurja, Varaždina i Slovenije.

Kreće se s jutarnjim treninzima nakon čega slijedi opuštanje i kupanje u Toplicama Sveti Martin, zatim je na rasporedu ručak te opet kupanje ili popodnevni odmor, po želji djece, a u 17 sati slijedi novi trening, prvo za mlađu grupu, a nakon njih za stariju i tako svaki dan sve do subote.

Odmah prvog dana kampa djecu je posjetio hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, koji je u svojoj karijeri igrao za KK Zagreb, Barcelonu, NBA momčadi Orlando Magic, New York Knicks i Portland Trailblazers, a nakon toga za grčkog velikana Panathinaikos te prošle sezone za ruski Unics gdje je bio proglašen za najboljeg igrača VTB lige. Mario je ujedno i ambasador Košarkaške Akademije Mrav.


(FOTO: Alen Galović)

Hezonja je odradio trening s djecom, prenio im iskustva igre jedan na jedan, strpljivo odgovarao na sva pitanja koja su imali, a nakon toga se sa svima slikao i dijelio im autograme, na majice, patike, gdje god su to željeli. Na kraju treninga podijelio je svoje dojmove o ovom cijelom projektu kojeg je ambasador.


Pažljivo se slušalo dok je Hezonja pričao i odgovarao na pitanja

(FOTO: Tin Tomanić)

-Jako mi je drago vidjeti jedan ovakav košarkaški projekt, i ja sam bio u toj školi i meni je bio trener Andrej Tesla. Puno mi je pomogao kao i svim igračima koji su prošli njegovu selekciju i vidi se sistem kojim se prije radilo u KK Zagreb kroz koji smo svi prošli u pretkadetima, kadetima i juniorima. Baš mi je jako drago da vidim jedan ovakav projekt koji pomaže klincima iz cijele Hrvatske unatoč lošim trenucima za cijeli hrvatski sport, a ne samo košarku. Strašno mi je drago da smo mi pokrenuli inicijativu kroz teška vremena da se djeca i dalje bave košarkom, da treniraju, da se okupljaju u Akademiji koja znači svima nama koji smo prošli kroz KK Zagreb jako puno.

 Mario prati sve što se zbiva u Akademiji preko društvenih mreža.  

-Zapratio sam stranicu Akademije Mrav na Facebooku, trener Tesla mi prenosi rezultate koji se postižu, pretkadeti su bili treći u državi što je veliki uspjeh obzirom da je ovo nova akademija. Ovo daje nadu, poticaj za radom i razvijanje tih klinaca koji će imati prilike osvajati trofeje u svim uzrastima. 

Akademija ne radi samo na području Zagreba, ima nekoliko klubova iz Međimurja, Varaždina, Istre, Slavonije koji su uključeni u rad akademije.

-Bitna stvar da akademija pokriva ili će pokrivati gotovo cijelu Hrvatsku. Mala smo država, treba biti realan, jako puno talenata dolazi iz specifičnih regija s kojima trebaš imati dodir. Koliko god budemo poboljšavali akademiju, koliko god budemo investirali naše vrijeme u taj projekt, pročut će se za našu akademiju, doseg će biti veći i širi i samim time će obuhvaćati širi bazen talenata. Meni je jako drago da sam ovdje i da mogu pomoći, rekao je Mario za kraj.