Intervjui
Mario Novak: Atmosfera u Grafičaru je jako dobra

Mario Novak: Atmosfera u Grafičaru je jako dobra

Autor: Teo Cilar

Sutra kreće natjecanje u A-1 ligi, a mi smo porazgovarali sa organizatorom igre Grafičara iz Ludbrega.

Centar svijeta Ludbreg, grad legendi i čuda kako ga domaćini nazivaju, grad Olimpijske prvakinje Sare Kolak, ali i grad s velikom košarkaškom tradicijom prije svega.  Grafičar će sutra krenuti u svoju prvu A-1 ligašku sezonu, a na mjestu organizatora igre će ga predvoditi jedan od tri Novaka koliko ih igra za Grafičar i svi su iz Čakovca. Matija i Manuel Novak Pokrivaju krilne i centarske pozicije, a Mario bekovsku. Upravo smo sa njim popričali uoči početka sezone, a Marek kako mu je nadimak tokom ljetnih mjeseci igra i za jednu od najboljih haklerskih ekipa u Hrvatskoj pod nazivom "3+1 gratis" iz Čakovca.


Kakva je situacija u Grafičaru uoči početka nove natjecateljske sezone, koja će definitivno biti najnapornija od prijašnjih.

- Treniramo naporno, odradili smo solidan fond treninga i pripremnih utakmica, mali problem je što nas je bilo malo, pojedini igrači imaju probleme sa ozljedama, ima ih koji rade jedan tjedan ujutro, drugi popodne pa ih onda nema na treningu taj tjedan.

Dodali bi kako su to standardni problemi svih drugoligaša, od ove sezone A-1 ligaša prema novom imenu lige. Koji su planovi i ciljevi Grafičara u jedinstvenoj drugoj ligi?

Klubu je najbitnije da se izbori ostanak u ligi, a zadovoljavajuće bi bilo da budemo negdje u sredini tablice. Prošle godine smo igrali kvalifikacije, kakvi god smo bili, nekompletni i ozljeđeni, dobro smo odigrali iako nas nije išlo. Ove godine ako nas ozljede zaobiđu, bez ova dva kluba koja su se plasirala u HT Premijer ligu i uz malo sreće, možemo ciljati sredinu ili možda malo više. 

Pošto se utakmice A-1 lige igraju samo vikendom za razliku od kvalifikacija kada su se igrale i u tjednu, Grafičar bi trebao biti više manje kompletan i nebi smjelo biti odsutnih zbog poslovnih obaveza.

- Da, samo da nas ozljede zaobiđu. Čekamo da nam se vrati centar Hatlak, imamo dobru ekipu, atmosfera u momčadi je stvarno dobra, treniralo se jako dobro.

U Ludbreg si došao na kraju prošle sezone iz tvog matičnog kluba i velikog rivala Grafičara iz A-2 lige sjever, Međimurja iz Čakovca. Prošle ste sezone završili treći i za dlaku su vam izbjegle prvoligaške kvalifikacije, a baš si za te kvalifikacije pojačao Grafičar i evo ostao tu i ove sezone. Kakva je situacija u Međimurju? Uz tebe je u Grafičar iz Međimurja došao i Matija Novak, a bivši prvoligaški igrač Danijel Krajačić zbog ozljede koljena još nije u mogućnosti zaigrati. To se osjetilo jer je KK Međimurje u finalu kupa Međimurja poraženo od C-1 ligaša i prvaka te lige, Čakovec Globetke.

- Nama Međimurskim igračima je žao što je do toga došlo da je klub tako pao, ne samo klub nego i košarka u Međimurju općenito. Nadam se da će se konačno pokazati neki sluh da se sve glave skupe i da Međimurje ima A-1 ligaša jer to zaslužuje. Bio sam na toj utakmici finala kupa i nije im se to smjelo dogoditi. Čakovec Globetka ih je uvela u taj svoj ritam i na kraju dobila utakmicu. 

Što ti očekuješ od sebe samog u novoj premijernoj sezoni jedinstvene druge lige? 

- Kao prvo da nastavim dobro trenirati, da sezona bude bez ozljeda, a biti ću zadovoljan ako odigram na razini prošlogodišnjih brojki. 

Za kraj, poruka vašim vjernim navijačima pod nazivom ""Crazy Hill" koji su uvijek uz vas.

Nadam se da će dvorana biti puna, da budu naša prevaga na domaćim tekmama jer ipak su to manje više izjednačene ekipe i svako kolo je derbi. Nadam se da će nam oni dati tu dodatnu snagu za pobjedu na kraju!