Hrvatska
Marko Tomas: Želimo naslov i možemo do njega

Marko Tomas: Želimo naslov i možemo do njega

Autor: KK Cibona

Košarkaši Cibone u četvrtak u Domu sportova igraju prvu finalnu utakmicu doigravanja protiv Cedevite.

Nakon pobjede nad Zadrom u trećoj polufinalnoj utakmici trener Ante Nazor vjeruje kako njegova momčad ima još snage i prostora za bolju igru.

” Tamo smo gdje smo željeli biti. Motiva nam neće nedostajati. Finalnu seriju trebamo isključivo gledati kroz tu utakmicu i biti fokusirani na zamke koje će ona donijeti. U dobroj smo formi. Raduje me što momčad ima prostora igrati još bolje i to moji igrači osjećaju. Psihološki smo rasterećeni. Idemo pružiti ono najbolje od sebe i to je jedini ispravan put, “, izjavio je Nazor u uvodu današnje konferencije za medije.

” Cedevita je po snazi rostera jaka ekipa. Najjača momčad ovog prvenstva. Utakmica u finalu Kupa nam je ostala u sjećanju, kad smo bili svježi i odmorni  znali smo kako igrati s njima. To je model kako se trebamo ponašati i u ovoj utakmici. Imali smo dovoljno vremena za odmor i pripremu taktičkih varijanti ” zaključio je za kraj trener Vukova.

” Došli smo do željenog finala. Bilo nam je teško od samog početka playoffa, ali mislim da to treba staviti po strani i samo se koncentrirati na finale. Protiv Cedevite imamo negativan omjer ove sezone, no finalna serija je nešto drugo. Na stranu to što je na papiru Cedevita favorit, mi želimo osvojiti naslov i mislim da za to imamo snage. Za dobiti finalnu seriju moramo biti puno bolji nego protiv Zadra, pogotovo u obrani koja je u ovakvim utakmicama najvažnija”, istaknuo je Cibonin igrač Marko Tomas.

Tomas je jedan od igrača koji nikada nije izgubio finale u svojoj karijeri i nada se da niti ove godine neće prekinuti tu pozitivnu statistiku.

” Cedevita je veliki favorit, ali finale je nešto drugo. Obje momčadi imaju problema, ali na stranu to, obje ekipe su kvalitetne. Treba ostaviti sve iza sebe što se dogodilo tijekom sezone i okrenuti se samo ovome. Finalna serija je nešto novo,” zaključio je Tomas.

Utakmica Cedevita – Cibona na rasporedu je u četvrtak, 24.svibnja u 18 sati uz direktan prijenos na HTV-u.