Intervjui
Markota nakon naslova: 'Prvo odmor s obitelji, a onda razgovori s čelnicima Cibone'

Markota nakon naslova: 'Prvo odmor s obitelji, a onda razgovori s čelnicima Cibone'

Ostaje li Šveđo pod tornjem?

Deset dana od naslova prvaka s Cibonom razgovarali smo s Damirom Markotom, najboljim igračem finalne serije u kojoj je Cibona s 4-0 nadigrala Cedevitu i nakon šest godina vratila naslov pod Toranj.

 ”Slegli su se dojmovi, ali svaki put kada se daje neki intervju vezan za košarku emocije me prođu. Drago nam je kako je završilo, ali život ide dalje i moramo gledati prema naprijed” - kaže Markota na početku razgovora pohvalivši navijače:

 ” Bili su fantastični i dali su nam snagu i vjeru da iz utakmice u utakmicu vjerujemo da možemo doći do cilja. Nadam se da će od jeseni biti na prvim utakmicama i da će nam i dalje biti velika podrška. Ovako kada završi sezona najvažnije je da nije bilo ozbiljnijih ozljeda i da smo došli do ciljeva koje je klub i očekivao. Mislim da je iza nas odlična sezona u kojoj smo došli do naslova, uključili mlade igrače i gdje smo po meni imali odličnu sezonu u ABA ligi uz sve poteškoće koje smo imali kroz promjene u rosteru.”

Damir je u završnici povukao Cibose do toliko željenog naslova.

 ”Kad sam došao nisam bio spreman i do Nove godine sam lovio formu. Osjećao sam se dužan i kada nisam mogao na terenu dati nešto više onda sam želio biti što pozitivniji u svlačionici da okupimo momke. Imali smo osam novih igrača i dobili smo tu atmosferu koja nas je vukla do kraja i gdje sam ja na kraju dao ono što se od mene očekivalo”.

Vratili smo se finalnoj seriji u kojoj nije puno ljudi očekivalo ovakav rezultat.

 ”Nismo ni mi igrači očekivali ovakav rezultat, iako nam je trener Velić od prvog dana govorio 'bit će te pravi kada bude najpotrebnije'. Bio je u pravu, iako mislim da rezultat 4-0 nije realan i to je uz našu odličnu igru bio njihov loš trenutak sezone. Tri tjedna prije su nas dobili uvjerljivo. Svaka ekipa ima oscilacije što se vidi u susretima Fenera i Efesa. Mi smo njih uhvatili u tom trenutku gdje smo mi bili najbolji, a oni najgori”- slikovito je opisao finale ”Šveđo” kazavši svoje planove u nastavku karijere ”Prvo odmor s obitelji, a nakon toga razgovor s čelnicima kluba”.