Hrvatska
Regija
Marsonia bolja od austrijskog superligaša

Marsonia bolja od austrijskog superligaša

Autor: Josip Šebalj Photo: Josip Šebalj

Ima neka tajna veza

KK „MARSONIA“ – BBC "NORD DRAGONZ" 73:68

Košarkaši Marsonije nalaze se u trenažnom procesu uoči početka nove sezone u jedinstvenoj Prvoj ligi. Složena je nova momčad za novu sezonu koja se sada uigrava kroz prijateljske utakmice. Za sada nakon dvije odigrane utakmice Brođani sasvim dobro izgledaju te bi mogli imati jednu uspješnu sezonu u kojoj je glavni cilj izboriti ostanak u ligi.

Nakon što su na domaćem terenu prošli tjedan košarkaši Marsonije sa 17 razlike pobijedili Derventu, člana Prve lige Republike Srpske, u drugoj pripremnoj utakmici su također na Vijuš sada sa 73:68 bili bolji od austrijskog superligaša BBC Nord Dragonza iz Eisenstadta. 

Gosti su igrali bez 2 jako važno igrača Amerikanca Tylera Stewarta i Filipa Bjelanovića iz Vukovara te od druge četvrtine bez prvog centra 213 cm visokog Kamerunca Aristide Boyu. On je prema statistici najbolji igrač momčadi iz Austrije te je u jednoj akciji pod košem Marsonije ozlijedio koljeno. Rezultat utakmice je nakon svega bio u drugom planu, dok su u momčadi BBC Nord Dragonza još i 2 Brođanina. Tako je od ove sezone Tino Šebalj i Petar Ćosić koji ulazi u svoju 5. godinu ugovora s klubom iz Eisenstadta te će mu ona biti ukupno 10. u Austriji.

 Naravno da je on glavna poveznica zašto je drugu godinu za redom odigrana prijateljska utakmica između ovih klubova. Niti košarkaši Marsonije nisu bili kompletni, dok je poštedu od ovog susreta dobio Vlado Zadro iz Širokog Brijega koji je ovo ljeto došao među Brođane iz Dubrovnika. Gledajući cijelu utakmicu momčad Igora Kovačevića odigrala je jako dobro te je zasluženo slavila pobjedu sa 73:68 koja je mogla biti i uvjerljivija budući su 6. minuta prije kraja imali velikih 19 koševa prednosti. Momčad iz Eisenstadta premda je bila bez: Stewarta, Bjelanovića i Boye uspjela se iz minusa od 19 razlike u završnici s drugom postavom vratiti u utakmicu te ju učiniti gotovo neizvjesnom. Na sastavu gostujućeg trenera Felixa Jambora bio je vidljiv umor jer je njima protiv Marsonije bila treća utakmica u 3 dana. Naime, u petak i u subotu nastupili su na jakom turniru u Osijeku u kojem su s 2 razlike poraženi od Slobode iz Tuzle i s 8 poena od mađarskog Pecsa.

 

Nakon prve četvrtine Brođani su imali vodstvo od 21:16, da bi do poluvremena BBC Nord Dragonz odigrao nešto bolje te su imali vodstvo od 36:33. Kako gostujući trener Jambor nema zamjenu za Kamerunca Boyu u drugom poluvremenu je Marsonia igrala dobro te je nakon treće dionice imala 61:50, a nešto kasnije košem Darija Cvitkovića i najvećih +19 za 69:50. Sve što je do kraja austrijski superligaš uspio napraviti je smanjiti rezultat na konačnih 73:68. Kod domaćih je odličan bio Amerikanac Kemon Bassett s 20 koševa, dok su Luka Špehar i Franco Filipović ubacili po 12, a Luka Pavlinović 11 poena. U sastavu BBC Nord Dragonza je Lukas Hahn postigao 20, Tino Šebalj 12, a Petar Ćosić 9 koševa. Upravo je Ćosića oduševila posjeta gledatelja u dvorani te ga je posjetila na dane kada je on igrao u svom rodnom gradu.

Novu pripremnu utakmicu košarkaši Marsonije imat će ove srijede kada im slijedi uzvrat i gostovanje u Derventi, dok će u 1. kolu novog prvenstva Prve lige u Slavonskom Brodu 7. listopada ugostiti bivšeg premijerligaša Goricu.