Hrvatska
Međimurje u derbiju kola srušilo moćni Podravac

Međimurje u derbiju kola srušilo moćni Podravac

Autor: Teo Cilar

Nema više neporaženih kod drugoligaša na sjeveru.

Susretima 10. kola nastavljeno je natjecanje u Drugoj ligi košarkaša na sjeveru. Odmah na samom startu vidjeli smo veliki derbi dvije najtrofejnije momčadi ove regije. Neporaženi Podravac iz Virja stigao je na gostovanje u Čakovec gdje mu je Međimurje nanijelo prvi prvenstveni poraz. 

Bio je ovo već treći susret Podravca i Međimurja u ovoj sezoni. Prva dva susreta u kupu i prvom kolu prvenstva uvjerljivo je dobio Podravac, a Međimurju je ovo bila treća sreća. Odličnom igrom u prvom poluvremenu potpuno su razbili Podravac i na odmor otišli s 20 poena prednosti. Tu su domaćini došli u priliku stići i razliku kojom su izgubili u prvom međusobnom susretu kada je Podravac u Virju slavio s 22 poena razlike. 

Gosti su drugo poluvrijeme odigrali bolje i nisu dozvolili košarkašima Međimurja da dođu do željene pobjede od 23 ili više poena razlike. Unatoč tome, pobjeda Međimurja nije dolazila pod znak pitanja bez obzira što su imali nekoliko padova u igri i problema s osobnim pogreškama igrača. Na kraju su upisali pobjedu 105:89 na krilima odličnog Igora Drka koji je ubacio 27 poena (5 trica) dok su braća Stjepan i Mislav Kranjčec ubacila po 17 poena. Odličnu večer Međimurja upotpunili su Danijel Krajačić s 15 te Davor Ostoja s 14 poena što je bilo previše za goste koje je predvodio Stefan Zadravec s 25 poena dok je Tomislav Matoić postigao 20. Međimurje se ovom pobjedom približilo Podravcu na samo pobjedu razlike, ali sastav iz Virja ima i bolji međusobni omjer. 

Još jedan derbi igran je u Koprivnici gdje je Grafičar iz Ludbrega htio uzvratiti domaćinima za domaći poraz iz prvog dijela sezone. Kao i tada, tako i sada, Koprivnica je upisala još jednu pobjedu. Domaćini su krenuli bolje protiv nekompletnog Grafičara i nakon prve četvrtine imali vodstvo od 20:16. Grafičar je preokrenuo odličnom drugom četvrtinom koju su dobili s 12 poena prednosti za plus osam na poluvremenu. 

Koprivnica je uspjela preokrenuti u drugom poluvremenu gdje preko Zorana Jančijeva, Antolića i Beljana prvo na minus tri poslije trećeg perioda, a u neizvjesnoj posljednjoj četvrtini bili su precizniji i koncentriraniji te su došli do pobjede 85:80. Jančijev je bio prvo ime susreta s 27 poena, Antolić je zabio 22, a Beljan 19 kod pobjedika. Grafičar je predvodio Luka Prprović s 29 poena dok je Andro Svaty zabio 17. 

U ostalim susretima, Labrada je nakon izjednačenog prvog poluvremena došla do pobjede 69:57 protiv Ivančice. Katić je kod pobjednika ubacio 18 poena dok je jedini dvocifreni uz njega bio Cota s 11 poena. Kruno Smontara najbolji kod Ivančice dok je Bigec ubacio 13. 

Bjelovar je u jednoj neizvjesnoj utakmici došao do važnih bodova na gostovanju u Virovitici. Na krilima Brune Vrinjanina i njegovih 27 poena, Bjelovar je došao do svoje treće pobjede. Kod Virovitice najbolji Ferenčević s 23 poena. 


Derbi začelja igran je u Varaždinu gdje je nakon slabijeg početka u prvoj četvrtini, Vindija preokrenula i u iduće dvije četvrtine potpuno nadigrala Radnik iz Križevaca. Na kraju zaslužena i uvjerljiva pobjeda rezultatom 63:47 u kojoj je Igor Jakšić ubacio 24 poena. Kod Radnika Martinčić i Kurpez ubacili po 15 poena. 


Ljestvica Druge lige košarkaša sjever: