Hrvatska
Medveščak lako do finala

Medveščak lako do finala

Košarkašice Šibenika otor pružale do druge četvrtine.

U Dubrovniku je startao završni turnir Kupa Ružice Meglaj Rimac za košarkašice. Najveći favorit zagrebački Medveščak je očekivano izborio finale svladavši u polufinalu Šibenik 86:64. Šibenčanke su rezultatski priključak držale do prvih minuta druge četvrtine (26:21), a tada su Iva Borović i Patricia Bura uz tricu Marije Radoš kreirale seriju 18:2 za 44:23. U nastavku susreta Medveščak je rutinski odradio susret za četvrto uzastopno finale u kojem će mu u nedjelju (17.00) suparnik biti Ragusa koja je tricom s centra u zadnjoj sekundi u drugom polufinalu slavila protiv Zadra.

Borović je ubacila 27 poena, Bura 17, Iva Todorić 13 uz 10 skokova, a Radoš 11. Kod Šibenika Klaudia Periša je ubacila 20, a Mia Vukšić 13 poena.

Stipe Bralić, trener ŽKK Šibenik:

“Igrali smo protiv najbolje ekipe, a s druge strane imamo mladu ekipu, sa samo dvije seniorke. Iskusnija ekipa Medveščaka nas je lomila cijelu utakmicu. Pružili smo otpor koliko smo mogli. Nisam nezadovoljan igrom svoje ekipe. Bolja ekipa je zasluženo ušla u finale.”

Braslav Turić, trener ŽKK Medveščak:

“Znali smo da nas Šibenik ne može braniti na unutarnjim pozicijama i to smo maksimalno koristili. S jednom solidnom partijom smo izborili finale.”