Hrvatska
Regija
Mega serijom trica istopila zadarskih plus 8 i uzela pobjedu

Mega serijom trica istopila zadarskih plus 8 i uzela pobjedu

Autor: KK Zadar

16. kolo ABA lige

U 16. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Mege u Beogradu rezultatom 80:77 (24:20, 16:18, 17:20, 23:19). Bila je to utakmica u kojoj je momčad Danijela Jusupa definitivno imala priliku, naročito kada je šest minuta prije kraja povela s najvećih +8. No, domaći su se serijom trica brzo vratili u igru te iskoristili zadarsku neefikasnost u završnici susreta da dođu do pobjede.

Zadrani su utakmicu otvorili trima tricama (Šantelj, Ramljak, Jordano) za vodstvo 0:9 pa je trener Mege Marko Barać već u drugoj minuti morao pozvati time-out. I očito je time uspio trgnuti svoju momčad, jer je u sljedećih pet i pol minuta napravila seriju 11-1 i došla do prvog vodstva. U završnici prve dionice uspjeli su se domaći prvi put malo i odvojiti, a nakon 10 minuta igre na semaforu je svijetlilo 24:20.

Sredinom druge dionice Mega je imala +6 (30:24) i nekoliko prilika da tu prednost poveća, ali kada ih nije iskoristila, stigla je trica Jordana za priključak Zadra. U 19. minuti domaći su tricom Kovačevića (sedmom momčadskom u prvom poluvremenu) još jednom otišli na +6, ali su odmah zatim napravili prekršaj i nesportsku pogrešku. Tako je Luka Božić sa četiri uzastopna slobodna bacanja zaključio poluvrijeme, u kojemu je postigao 12 poena uz 6 skokova i 4 asistencije, s rezultatom 40:38.

Neizvjesna borba koš na koš nastavila se i u trećoj dionici. Za domaće je dvije trice zabio Đurišić, jednu Grbović, dok su za goste iza linije 6,75 pogodili Lakić, Božić i Davis. Imala je Mega +4 u 29. minuti, ali su Drežnjak (koš-faul) i Lakić zaključili dionicu s minimalnim vodstvom Zadra 57:58.

Devet minuta prije kraja rezultat je bio izjednačen, 60:60, da bi Jordano sjajnom individualnom serijom od osam poena (dvije trice) odveo Zadar na +8, 60:68. Nije se, međutim, Mega predavala, već je i ona uzvratila trima uzastopnim tricama (Rorie, Cerovina, Cazalon). U međuvremenu je dvaput poentirao Božić, no domaći su se s Rudanovim košem za 71:72 potpuno vratili u igru.
Božić je potom zabio i tricu za +4, ali su Rudan bacanjima i Uskoković tricom u 38. minuti preokrenuli na 76:75. I tu kao da je utakmica za Zadrane završila. U završnici je ponestalo energije, promašili su nekoliko ključnih šuteva i Mega je, unatoč četirima promašenima slobodnim bacanjima, uspjela privesti susret kraju u svoju korist.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Matej Rudan sa 16 poena, Malcom Cazalon zabio je 11, a Nikola Đurišić i Andrija Grbović po 10. Zadar je predvodio Luka Božić sa 26 koševa, 10 skokova i 7 asistencija, Antonio Jordano pridodao je 18 poena, a Dario Drežnjak 10.

STATISTIKA

Momčad Danijela Jusupa i dalje je na šestom mjestu regionalne lige s omjerom 8-8, dok je Mega sada skočila na diobu osmoga i devetoga s omjerom 6-10 koliko ima i Cibona. U sljedećem kolu u petak 27. siječnja u 18 sati Zadrani u Dvorani Krešimira Ćosića dočekuju Borac iz Čačka.