Hrvatska
Regija
Metković vas zove na atomsku uličnu košarku

Metković vas zove na atomsku uličnu košarku

Autor: Basketball.hr

U Metkoviću će se 14. i 15. srpnja 2017. održati 21. po redu Međunarodni streetball turnir Metković 2017.

Riječ je o jednom od najdugovječnijih turnira u uličnoj košarci u Hrvatskoj, koji je u protekle tri godine uvelike promijenio smjer i velikim organizacijskim i marketinškim naporima organizatora KK Metković te bogatim novčanim nagradama spomenuto događanje uveo u međunarodne okvire.

Od prošle godine turnir je pod službenom organizacijskom kapom FIBA 3x3 organizacije i okuplja elitne streetball ekipe, čiji članovi su među najboljim europskim i svjetskim streetball igračima, dok je glavna nagrada novčani iznos od čak 7.500 kuna za pobjednike, odnosno 3.500 kuna za finaliste.

Prošlogodišnji naslov odnijela je vodeća bosanskohercegovačka ekipa Ecos Romari iz Viteza, na čelu s 35. igračem svijeta Željkom Palavrom. Prošlog mjeseca Ecos Romari je u danskom Odenseu odnijeo pobjedu na challangeru koji ih vodi u Prag na svjetski masters, gdje su nastupali i prošle godine i završili na visokom 4. mjestu.

U obrani naslova iz Metkovića vjerojatno će ih pokušati omesti prošlogodišnji finalisti i najveće iznenađenje turnira Tri loša iz Metkovića, najpoznatija hrvatska streetball ekipa Statisti iz Splita s top tri rangirana hrvatska igrača, General Vasili Mitu s top 10 hrvatskim igračima, sarajevski XXX ili Gladijatori iz Ugljevika, sve redom ekipe svjetske reputacije.

Ostaje za vidjeti da li će osvajači Metkovića 2015. godine, srbijanska ekipa Ranch iz Beograda, koja je prošle godine bila spriječena zbog ozljeda, ovoga puta okušati sreću među konkurencijom koja garantira atomsku uličnu košarku kakvu se, uz najjači hrvatski turnir u Lipiku, ima prilike gledati gotovo isključivo u europskim i svjetskim prijestolnicama.

Osim najatraktivnijeg dijela natjecanja sa seniorima, turnir se održava i za juniore i veterane te su predviđena natjecanja u tricama i pogotku s centra.

Prijave su otvorene i ograničene te se zaprimaju zaključno do 13.7.2017. putem službene FIBA3x3 stranice.