Hrvatska
Milačić nakon poraza Šibenke u Dubravi: Ovo će biti teška sezona

Milačić nakon poraza Šibenke u Dubravi: Ovo će biti teška sezona

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir

Prva pobjeda Furnira

U derbiju začelja 6. kola HT Premijer lige Furnir je u Dubravi slavio protiv Šibenke 73:65 i upisao prvu pobjedu. Utakmica prepuna preokreta na kraju je otišla na stranu domaćina koji je nakon posljednjeg izjednačanja (46:46) sredinom treće četvrtine s dvije trice Kenana Karahodžića stigao do prednosti 52:46 koju nije ispustio do kraja susreta.

Furnir je bolje otvorio utakmicu i s dvije trice Igora Marića i jednom Karahodžića dobio prvu četvrtinu 17:12. U drugoj četvrtini smo gledali rezultatske preokrete, a završnicu su bolje odigrali gosti koji su na krilima Roberta Kujundžića dobili prvo poluvrijeme 35:32. Šibenka je imala najvećih +5 (39:34) početkom treće četvrtine kada je stigao odgovor Lovre Mandalinića koji je s tri uzastopne trice doveo Furnir u prednost 46:43. Šibenka u posljednjoj četvrtini nije imala napadačka rješanja i samo četiri ubačena poena za šest minuta, a susret je praktički bio rješen nakon koša Marića za 69:57 na četiri minute prije kraja.

”Definitivno smo dobro odigrali treću četvrtinu i onako kako smo izgledali u dijelovima utakmica u prvih pet kola. Kada smo se odvojili, uspjeli smo održati prednost do kraja, iako napadački nisam zadovoljan rješenjima koja smo imali. Teško je bilo igrati pod pritiskom prve pobjede i ova će nam pobjeda puno značiti u nastavku sezone. Za mene osobno najteža utakmica jer sam Šibenčanin u duši i vidjeti Šibenku kako gubi nije lako, ali to je profesionalizam”, kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Čestitke Furniru na pobjedi, a nama slijedi analiza. Jednostavno nemamo momačad da možemo gledati prema vrhu i morat ćemo se boriti tijekom cijele sezone. Ovo će biti teška sezona u kojoj smo se odlučili ići u jednom smjeru afirmiranja domaćih mladih igrača što iziskuje strpljenje. Nemam što zamjeriti svojim igračima jer su oni danas dali maksimum, a ove nedostatke moramo otkloniti velikim radom”, kaže Damir Milačić, trener Šibenke.