Hrvatska
Time-out
Milenijska fotografija košarkaške lopte iz Zadra putuje u svijet

Milenijska fotografija košarkaške lopte iz Zadra putuje u svijet

Autor: Basketball.hr

Uvod u Zadar Basketball Tournament.

Uvod u Zadar Basketball Tournament, najjači pripremni turnir u Europi, bio je jedinstveni događaj danas na Pozdravu suncu u Zadru. 

800 zadarskih studenata, školaraca i građana poziralo je fotografu Šimi Strikomanu zajedno formiravši veliku košarkašku loptu. Jedinstveni prizor najljepši je simbol prestižnog pripremnog turnira koji se od danas do nedjelje igra u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

Zadarska košarkaška lopta 582. je milenijska fotografija Šime Strikomana i jedna od najvećih u karijeri ovog vodičkog fotografa. Veliko zajedničko fotografiranje posebno je oduševilo sudionike Zadar Basketball Tournamenta, a privuklo je i brojne znatiželjne turiste koji su svojim fotoaparatima s veseljem zabilježili ovaj povijesni trenutak.


Uz uzbudljive sportske utakmice u kojima ovog tjedna sudjeluju vodeći europski košarkaški klubovi Fenerbahce Dogus, Brose Bamberg, Himhki, Bayern Munchen, CSKA Moskva te domaćin KK Zadar, organizatori su pripremili brojna popratna događanja i izvan same dvorane. Uz milenijsku fotografiju, tu je i tradicionalni Kids' Day se ove godine održava u suradnji sa školom košarke Zadar na obnovljenim košarkaškim terenima ŠC Višnjik u subotu u 10 sati. Tradicionalno, s djecom će igrati zvijezde iz svih klubova koji se natječu na turniru.


Zadar Basketball Tournament ove godine ima i humanitarni karakter pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran Općoj bolnici Zadar. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Dvije utakmice dnevno igraju se od sutra po sljedećem rasporedu:

21.09. (ČETVRTAK)                                   

18:00 – BROSE BAMBERG - HIMKI / 20:30 – KK ZADAR - BAYERN

22.09. (PETAK)

17:30 – FENERBAHCE DOGUS – BROSE BAMBERG / 20:00 – ZADAR - CSKA   

23.09. (SUBOTA)

18:00 – CSKA – BAYERN / 20:30 – HIMKI - FENERBAHCE DOGUS  

24.09. (NEDJELJA)

16:00 – UTAKMICA ZA PETO MJESTO / 18:30 – UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO / 21:00 – FINALE