Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Miralem Orleanski

Miralem Orleanski

Autor: Paulo Sarić

Halilović je iz prve hrvatske preselio u drugu francusku ligu.

Donedavni igrač Šibenika koji je na kraju sezone napustio klub na novi angažman nije trebao dugo čekati. Kao što nam je rekao u nedavnom razgovoru rekao, ponuda nije nedostajalo te je već prije nekoliko dana pronašao novi klub. Visoki bosanskohercegovački košarkaš karijeru će nastaviti u redovima Entente Orleansa 45. Lanjski francuski prvoligaš vrlo je ambiciozno pristupio slaganju momčadi za iduću sezonu, a upravo potpis Halilovića govori da se nemaju namjeru dugo zadržati u ProB ligi.

Halilović je košarkašku karijeru započeo u rodnoj Tuzli odakle 2010. godine prelazi u redove KK Zagreb koji je tih godina bilježio strjelovit uspon. U svom prvom mandatu u Trnskom se zadržao četiri godine za vrijeme kojih je osvojio naslov prvaka Hrvatske, a nastupio je i u Euroligi. Iz redova Mrava prelazi u litavsku Dzūkiju u kojoj se kratko zadržao, a novi regionalni angažman pronalazi u Krki u kojoj je odradio završnicu sezone 2014/15. Uslijedio je povratak u redove Zagreba kojeg je pretprošle sezone kao glavni igrač predvodio do vrha osnovnog dijela A1 lige, da bi prošlo ljeto sletio u Šibenik kojeg je odveo do najbolje sezone u povijesti tog dalmatinskog kluba.


- Meni je zadovoljstvo što ću se moći pokazati u novome klubu u novoj ligi, te igrati u natjecanju u kojemu se do sada nisam imao priliku okušati. Drago mi je što su me pratili tijekom protekle sezone i što moje dobre partije u dresu Šibenika nisu prošle nezamijećeno. Nadam se da ću kroz dobre igre u Orleansu opravdati povjerenje koje mi je ukazano i da ću se kvalitetnim igrama izboriti za plasman na tržišta na većim razinama i za veće ugovore – rekao je visoki Tuzlak za portal basketball.hr.

Halilović je lani bio statistički najbolji igrač Građana prosječno zabijavši 14.8 koševa, uz 7.5 skokova i 3.5 asistencija po susretu što mu je donijelo i nagradu najboljeg igrača lige u izboru portala Eurobasket.