Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatski košarkaši na Olimpijadi

Hrvatski košarkaši na Olimpijadi

Autor: Paulo Sarić

Doduše, riječ je o Bakuu, a ne Tokiju...

Hrvatska košarkaška reprezentacija za mladiće do 16 godina jučer je otputovala u glavni grad Azerbajdžana Baku, gdje se narednih sedam dana održavaju Olimpijske igre za mlade. Riječ je o natjecanju u organizaciju Međunarodnog olimpijskog odbora na kojem se poštuju sve olimpijske tradicije poput vijorenja olimpijske zastave i paljenja olimpijskog plamena.

Nakon desetodnevnih priprema koje su odrađene u Velikog Gorici, izbornik Darko Kunce odabrao je dvanaestoricu igrača koji će sudjelovati u bogatom ljetnom košarkaškom programu.

Na turniru sudjeluje 16 reprezentacija podijeljenih u četiri skupine s po četiri momčadi, a Hrvatska je se nalazi u skupini A zajedno s domaćinom Azerbajdžanom, Francuskom i Srbijom.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za danas u 20 sati, dok naši mladići prvu utakmicu igraju sutra u 18:30h protiv Francuske.

FOTO: KK Zadar

RASPORED:

22. srpnja

18:30h

Hrvatska – Francuska

23. srpnja

18:30h

Hrvatska – Srbija

24. srpnja

18:30h

Azerbajdžan – Hrvatska

26. i 27. srpnja

Razigravanje za konačni poredak

HRVATSKA: Jakov Vujičić, Domagoj Horvat, Dominik Vujanović, Mihael Tomić, Frane Antić, Franko Jurić, Luka Kujundžić, Luka Kriste, Matija Volčanšek, Krševan Klarica, Matej Markić, Lovro Prkačin. IZBORNIK: Darko Kunce.