Europa i Svijet
Hrvatska
Mlađe reprezentacije umjesto Europskih prvenstava igraju Challengere – kada i gdje?

Mlađe reprezentacije umjesto Europskih prvenstava igraju Challengere – kada i gdje?

Autor: HKS hks

Covid pravila.

Kako bi izbjegla okupljanje 16 reprezentacija na jednom mjestu zbog potencijalno opasne epidemiološke situacije, FIBA Europe je još 11. svibnja odlučila da mlađih reprezentativnih Europskih prvenstava neće biti. Ipak, igrat će se tzv. European Challengers, svaki s po najviše 6 ekipa na jednom mjestu.

Gdje i kada odlaze naše reprezentacije?

  • ŽENSKA U20 REPREZENTACIJA

Hrvatska je u skupini A s Italijom, Njemačkom, Latvijom, Belgijom i Bugarskom. Turnir se igra u Sofiji od 13. do 18. srpnja.

  • MUŠKA U20 REPREZENTACIJA

U skupini C u grčkom Herakliosu se nalaze Hrvatska, Grčka, Slovenija, Izrael, Ukrajina i Belgija. Utakmice se igraju od 20. do 25. srpnja.

  • ŽENSKA U18 REPREZENTACIJA

Hrvatska odlazi u Rigu kao dio skupine A koju dijeli s Rusijom, Njemačkom, Portugalom, Rumunjskom i domaćom Latvijom. Turnir traje od 27. srpnja do 1. kolovoza.

  • MUŠKA U18 REPREZENTACIJA

Skupina A se igra u Skopju od 3. do 8. kolovoza 2021. Uz Hrvatsku, tu su još i Španjolska, Srbija, Njemačka, Gruzija i Sjeverna Makedonija.

  • ŽENSKA U16 REPREZENTACIJA

Kadetkinje putuju u San Fernando u Španjolskoj. Tamo će ih, osim domaćina, u skupini B čekati i Mađarska, Litva, Srbija i Ukrajina. Susreti su na rasporedu od 9. do 14. kolovoza.

  • MUŠKA U16 REPREZENTACIJA

Još jedan turnir koji se igra u Sofiji, ovaj put od 16. do 21. kolovoza. U skupini B nalaze se Hrvatska, Španjolska, Latvija, Njemačka, Poljska i Bugarska.

Kako je sudjelovanje u turnirima dobrovoljno, tako ove godine neće biti ni promocije u više divizije natjecanja, niti delegacije u niže. No, kadetski (U16) turniri ipak će biti izlučni za odlazak na U17 Svjetska prvenstva koja će se sljedeće godine igrati u Španjolskoj (muški) i Mađarskoj (žene).