Hrvatska
Mršić: Dvokorakom do finala

Mršić: Dvokorakom do finala

Autor: Branko Tabak

Zadar u četvrtak gostuje u Gorici u drugoj utakmici polufinala doigravanja PH.

Nakon što je Zadar na domaćem terenu svladao Goricu u prvoj utakmici polufinalne serije HT Premijer ligi, prolazak u finale će tražiti u Gorici u četvrtak, od 20:30 sati.

Momčad Zadra u Goricu dolazi kompletna, a to znači da ozljeda Aleksandra Bursaća koji je zaradio u završnici prvog susreta mije ozbiljnija.

Važno je to za momčad Veljka Mršića jer je Gorica silom prilika oslabljena pod koševima. Zbog toga je na zadarskim centrima velika odgovornost da u raspletu sezone olakšaju momčadi put prema željenom finalu. Jedan od igrača koji može pomoći u tom naumu je Domagoj Vuković.

- Gorica je na domaćem terenu svima nezgodan protivnik. Ove sezone u Gorici smo doživjeli onaj poraz i prošle sezone smo odigrali lošu utakmicu u Gorici, tako da su na svom parketu opasni. Mi jednostavno moramo pokušati igrati što veći dio utakmice kao što smo odigrali prvo poluvrijeme u ponedjeljak, ako to učinimo onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Nama u prilog ide što Gorica nema neku širinu na visokim pozicijama, ali su pokazali u drugom poluvremenu da sa “small ball” petorkom mogu  napraviti problema. Moramo pristupiti maksimalno fokusirano i završiti seriju u Gorici rekao je u najavi utakmice Vuković.

Jednaka su razmišljanja i trenera Veljka Mršića:

- U prvoj utakmici smo napravili ono što smo željeli, ostvarili smo tu prvu pobjedu. Mi sad idemo u Goricu s ciljem da tamo završimo seriju. Vidjeli smo u drugom poluvremenu protiv Gorice da ako se malo opustimo oni imaju kvalitete da nam naprave probleme. Sigurno da želimo odigrati kao što smo odigrali prvo poluvrijeme. Moramo biti koncentrirani, pravi, igrati zajedno i dvokorakom ući u finale - najavio je susret Veljko Mršić.