Hrvatska
Regija
Mršić mora odmarati dva do tri tjedna, Kraljević nema pravo nastupa, vraća se Bursać

Mršić mora odmarati dva do tri tjedna, Kraljević nema pravo nastupa, vraća se Bursać

Autor: Baranko Tabak Photo: Šime Zelić - KK Zadar

Zadar u četvrtak gostuje kod Mornara.

Zadar je jučer uspješno odradio zaostalu utakmicu HT Premijer lige protiv Šibenke na Baldekinu, a već sutra (četvrtak 4. ožujka) u Baru gostuje kod Mornara. I ovdje je riječ o nadoknadi susreta i to 14. kola ABA lige.

Susret će propustiti Veljko Mršić koji će pauzirati dva do tri tjedna zbog posljedica COVID-19. Njegov pomoćnik Ivan Perinčić neće moći računati na Filipa Kraljevića koji nije bio član Zadra kad se ova zaostala utakmica trebala odigrati. U sastav se vraća Aleksandar Bursać. Zbog ozljede koljena propustio je posljenje tri utakmice.

Utakmica je zakazana za sutra, 4. ožujka s početkom u 18 sati.

“Hvala bogu, svakog dana se osjećam sve bolje. Prošli tjedan sam se ozlijedio kad sam istegnuo laterni ligament ali srećom nije bilo strašno i uz adekvatan rad se vraćam. Čeka nas teška utakmica, znamo svi kakva je ekipa Mornara. To je Eurokup ekipa koja uzima puno šuteva za tri poena, ako to uspijemo zaustaviti mislim da imamo svoje šanse za pobjedu” rekao je povratnik Bursać.

“Čeka nas teška utakmica, najtalentiraniji protivnik u napadačkom smislu u ABA ligi. Ako mislimo biti ravnopravni s Mornarom i ako želimo pozitivan rezultat, trebat će nam izuzetno dobra obrana. Mi moramo zaustaviti njihov vanjsku šut, iako oni neće imati Pullena i Whiteheada u sastavu ipak imaju dovoljno veliku širinu da to nadoknade. Ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku jer nam je četvrta utakmica u šest dana. Da nije toga mislim da sad imamo ekipu koja može igrati sa svima. Idemo odigrati jednu pravu mušku utakmicu i vidjeti gdje smo u ovom trenutku u odnosnu na jednu od najboljih ekipa u ligi,” najavio je utakmicu Ivan Perinčić.