Hrvatska
Mršić: Statični smo, nismo igrali kolektivnu košarku

Mršić: Statični smo, nismo igrali kolektivnu košarku

Autor: Z.D.

Drugi poraz Zadra.

U 2. kolu ABA lige Zadar je poražen od Mege u Beogradu 90-87. U izjednačenoj utakmici Mega se u završnici treće četvrtine odvojila na sedam poena viška, u četvrtoj imala i +10. Bilo je to ključno razdoblje igre nakon kojeg je Zadar smanjio zaostatak, imao svoje šanse, ali ih nije iskoristio. 

Najefikasniji igrač Zadra bio je Martin Junaković s 22 poena, 4 asistencije i 4 pogođene trice. Za Megu je Stefan Momirov postigao 23 poena.

Nakon dva kola Mega je na omjeru pobjeda i poraza 2-0, Zadar na 0-2. 

STATISTIKA

Veljko Mršić, trener Zadra: 

“Gledali smo zanimljivu, izrazito napadačku utakmicu s visokim postocima šuta jedne i druge momčadi. Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno, dok je u drugom poluvremenu Mega preuzela rano vodstvo. Mi smo se držali dobar dio utakmice na nekoj prihvatljivoj razlici. Nismo igrali dobro, na kraju smo smanjili razliku da napravimo utakmicu zanimljivom. Imali smo loša rješenja, bili smo previše statični, nismo igrali kolektivnu košarku. Izgubili smo snagu, prekjučer smo odigrali jednu tešku utakmicu, jučer smo bili na putu. Zaslužena pobjeda Mege, čestitam im na pobjedi.”